“VAHAP SEÇER, ARTIK MAZERET ÜRETEMEZSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“VAHAP SEÇER, ARTIK MAZERET ÜRETEMEZSİN”


 

AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, hizmette 4’üncü yıla giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i eleştirerek, “Bu şehrin ne imarını tamamlayabildik, ne altyapısını yapabildik. Ne ulaşımı çözebildik. Ortada bir şey yok” diyerek artık mazeret üretmenin mümkün olmadığını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

MESKİ’nin genel kurulunda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, hizmet eleştirisi geldi.

AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, hizmette 4’üncü yıla giren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i eleştirerek, “Bu şehrin ne imarını tamamlayabildik, ne altyapısını yapabildik. Ne ulaşımı çözebildik. Ortada bir şey yok” diyerek artık mazeret üretmenin mümkün olmadığını söyledi.

 

“MERSİN’İ MAALESEF GÜN BE GÜN GERİYE GÖTÜRÜYORSUNUZ”

Özturan, “Saha çalışmaları yaparken vatandaştan bize gelen en fazla eleştiri altyapı çalışmalarının yetersizliği. Bugün artık mazeret üretecek bir tarafınız kalmadı. Birinci yıl şans verdik, ikinci yıl şans verdik derken 4’üncü yıldayız ve bir sene kaldı ki önümüzdeki yıl seçim var. 4 yıldan beri konuşmalarınızda hep ‘yapacağız, edeceğiz’ diyorsunuz ama ortada bir sonuç yok. Her yerde vizyondan bahsediyorsunuz bırakın vizyonu, bırakın Mersin’i bir üst lige çıkarmayı Mersin’i maalesef gün be gün geriye götürüyorsunuz.

MESKİ genel kurulunda konuşulması gereken çok ciddi meseller var. Örneğin Akdeniz’deki mahallelerin hemen hemen 3’te birinin kanalizasyon, altyapı sıkıntısı var. 4 yıldan beri bunu Mersin’de, bu mecliste gündem ediyoruz ama hala ortada bir sonuç yok.

 

“VİZYONER VAHAP BAŞKANIMIZIN DAHA BİR ŞEYİNİ GÖREMEDİK”

Artık mazeret üretme şansımız yok. Vizyoner Vahap başkanımızın daha bir şeyini göremedik eğitimde sosyal alanlarda, çevrede…

Sayın başkan bir Sevgi Kavşağı yaptı, Sevgi Kavşağı çile kavşağına döndü oralardan her gün geçen bir insan olarak burayla ilgili ciddi sıkıntılar, hatalar olduğunu söyledik ama başkan 3. defa açtı. Sizin vizyonunuz olsaydı SİHA’yı, İHA’yı iyi anlardınız. 

Bu şehrin ne imarını tamamlayabildik, ne altyapısını yapabildik. Ne ulaşımı çözebildik. Ortada bir şey yok” dedi.

 

“ATIK TARİFESİNE İNDİRİM İSTEYECEĞİZ”

Zafer Şahin Özturan ayrıca, Mersin’de MESKİ’nin Türkiye’de ortalamanın üstünde bazı tarifelere sahip olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlar; 100 liralık suyun 45 TL’sini atık su bedeli olarak ödüyor. Vatandaşın talebi doğrultusunda bu tarifenin düşmesi noktasında bir önerimiz olacak” dedi.

 

“GİDİN AKDENİZ’İN ARA SOKAKLARINI GEZİN”

Başkan Seçer ise eleştirilerde ayakların yere basılmasını isteyerek, Şahin’e, “Başkanınızı alında Akdeniz’in ara sokaklarını bir gezin” yanıtı verdi.

Akdeniz ilçesine yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi veren Seçer, “Bu dönemde bitirdiğimiz parasını ödediğimiz işler; Dikilitaş, Civanyaylağı ve Bekirde mahallerinin kanalizasyon hattı işi 11 milyon 52 bin TL, Karacailyas Mahallesi kanalizasyon hattı 10 milyon 796 bin. Karaciilyas Mahallesi yağmursuyu hattı 8 milyon 180 bin, Karaduvar atık su arıtma tesisi kodlu giderim sistemi 5 milyon 677 bin, Karaduvar atıksu arıtma tesisi çevre duvarı çit yapım işi 2 milyon TL, Çay ve Çilek Mahallesi içme suyu inşaat ikmali 25 milyon 555 bin TL, Kazanlı Cumhuriyet Sokak için 7 milyon TL, Toroslar – Kazanlı- Homurlu 104 milyon Tl ki bunlarda planlanan çalışmalarımız. Birde bunların tahribat bedelleri var. Örneğin biz Çay Çilek Mahallesini kırdık döktük ama bir bu kadar da bunların üst yapısı için harcadık” dedi.

 

“KANALİZASYONU OLMAYAN BÖLGELER VAR, ÇALIŞMA BİLE BAŞLATILMADI”

Özturan ise projeleri yakından takip ettiklerini söyleyerek, “Saydığınız işler arasında geçmişte başlayan işlerde var. Örneğin Dikilitaş-Bekirde çalışması geçen dönem başladı. Şimdiye kadar yapılan her şeye teşekkür ettik. Ama şuan Akdeniz’deki mahallelerinin 4’te birinde hala altyapısı, kanalizasyonu olmayan bölgelerimiz var. 4 yıldan bugüne hala çalışma dahi başlatılmamış bu alanlarda. Örneğin Toroslar – Kazanlı çalışmasına en fazla gayreti desteği veren Cumhur İttifakı’dır. Ancak 4 yıla rağmen hayata geçmedi. İki ay önce de söyledik; bu işin gecikmesinin nedenlerinden biri sizin evraklarınızdaki eksiklikler. Akdeniz’in, Mersin’in ciddi sorunları var” yanıtı verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA