İSTİKLAL’DEKİ ÇALIŞMA ARALIK’TA BİTECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİKLAL’DEKİ ÇALIŞMA ARALIK’TA BİTECEK!


 

Kentin en eski ticaret merkezi olarak bilinen İstiklal Caddesi’nde Büyükşehir Belediyesince 26 Eylül’de başlatılan kentsel tasarım projesinin Aralık ayında bitirilmesinin hedeflendiği açıklandı. Şantiye alanına dönen cadde nedeniyle esnaf dükkan kapatmak zorunda kalırken vatandaşlarda iş makinelerinin arasından geçerek ev ve işyerlerine ulaşmaya çalışıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Her gelen belediye başkanının ‘yenileme’ veya ‘özgün bir kimliğe kavuşması’ adına kolları sıvayarak şantiyeyle çevirdiği Mersin kent merkezindeki şantiye görüntüsü bitmek bilmiyor. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, ‘kentsel Tasarım ve Yenileme’ adı altında başlattığı ancak amacına ulaşmayan çalışmalar, Mersin’e zaman ve para kaybına neden olurken birde kamusal alanın elden gitmesine neden olmuştu.

Büyükşehir Belediyesi önündeki halka ait kamusal alanı belediye otoparkına dönüştüren Kocamaz’ın mirasını Vahap Seçer de sürdürdü. Ve alan yaklaşık 7 yıla aşkın süredir belediyenin işgali altında kentten koparıldı.

 

BÜYÜKŞEHİR BİR GECE ANSIZIN İSTİKLAL CADDESİNE GİRDİ

Yenileme çalışmalarının kent merkezi şantiyeye çevirmesi ile yaşanan mağduriyetler ise artarak sürüyor. Bölge sakinleri ve esnafıyla görüşülmeden adeta ‘bir gece ansızın’ karar alınarak 26 Eylül’de İstiklal Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmaları sürürken, artan mağduriyetler ile ne zaman biteceği merak konusu oldu. Zira şantiye alanına dönen cadde nedeniyle esnaf dükkan kapatmak zorunda kalırken vatandaşlarda iş makinelerinin arasından geçerek ev ve işyerlerine ulaşmaya çalışıyor.

 

HEDEF; ARALIK SONU BİTMESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi’nce, projenin 1. etabı olan Tren Garı ve Hastane Caddesi kavşağı arasındaki bölümde, eski kaldırım ve eski taşıt yolunun asfalt sökümünü tamamladı. Yeni tasarıma göre alt yapı imalatlarının devam ettiği çalışmanın, Aralık ayının sonunda tamamlanması hedeflendiği açıklandı.

Projenin 1. etabının tamamlanmasının ardından, 2. etap olarak belirlenen Hastane Caddesi Kavşağı ve Özgür Çocuk Parkı arasındaki kısımda çalışmalar başlayacak.

Tarihi kent merkezi yenileme çalışmalarının ilk bölümünü İstiklal Caddesi’nin oluşturduğunu belirten Fen İşleri Dairesi Yapım, Bakım ve Onarım Şube Müdürü Yusuf Aydın,İstiklal Caddesi’nde ilk etap çalışmalarını Eylül ayının sonunda başlattıklarını belirtti. İlk etabı oluşturan Tren Garı ile Hastane Caddesi Kavşağı arasını, Aralık ayının sonunda bitirmeyi planladıklarını söyleyen ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Aydın, “Şu an çalışma sahası içerisinde eski taşıt yolu ve eski kaldırımların sökümleri tamamlandı. Yeni tasarıma göre elektrik işleri ve aydınlatma direklerinin montajı yapılıyor. Önümüzdeki süreçte drenaj çalışmalarını da tamamlayıp, yolu asfaltlamayı ve yeni tretuvar çalışmalarını bitirerek bu kısmı trafiğe açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Projenin tamamlanmasıyla İstiklal Caddesi’nin engelli, yaşlı ve çocuklar için erişilebilir bir merkez haline geleceğini ifade eden Aydın, “İstiklal Caddesi yenilenmiş taşıt yolu, geniş kaldırımları, bisiklet yolu ve yaşam alanlarıyla modern bir görüntüye kavuşacak. Mersin kent merkezinin özgün bir kimliğe kavuşması için, çalışmalarımızı son hızla devam ettiriyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA