“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TARAF OLMAK ZORUNDAYIZ”


 

Çevre felaketlerini adresi olan Mersin, Bianet’in ekoloji haberciliği buluşmasında tecrübe paylaşımı yaparak, mücadeleyi güçlendirmenin yollarını aradı. Gazeteci Özer Akdemir, “Çocuklarımızın geleceğinin şekilleneceği bir ortamda tarafsız olmak söz konusu olamaz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Bağımsız İletişim Ağı (bianet) ekoloji haberciliği buluşmasının son durağı her alandaki çevre felaketleri ile başı belada olan Mersin oldu.

Kentteki çeşitli sivil toplum kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı çalıştay türündeki etkinlik Kültürhane’de geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN GÖBEĞİNDEYİZ

Proje koordinatörü Nalan Özcan, yaptığı açılış konuşmasında amaçlarına dair bilgiler vererek, çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. 

Projenin 3 yıldır devam ettiğini ve Oslo Üniversitesi tarafından desteklendiğini belirten Özcan, “Sürekli geldi geliyor, iklim değişecek diye konuşuyoruz ama şuanda tam da göbeğinde yaşıyoruz. Ama hepimiz siyasete bulandığımız içini yaşadığımız alanları koruyamaz ve sesimizi duyuramaz hale geldik. Geleceğimize. Hayatlarımıza dair neler yapabileceğimizi konuşarak, yaşam alanlarımızı iyileştirmek için geliştirilmiş bir proje

Biz bu ağ buluşmalarını genelde yapıyoruz. İstanbul’da ekoloji toplantılarımız daha yoğun kalabalık, hevesli insanlar ve aktivistler ve örgütlerle dolu oluyor. Çünkü buradan aldığımız üçle ekoloji haberleri yapma imkanı buluyoruz.

Amacımız; bu bir yaşam meselesi, artı lütfen dikkate alın’ demek. Bu toplantıların devamını; Trabzon ve Çanakkale’de yapmayı planlıyoruz. Akademisyenler, iletişim fakültelerinin hocaları ve öğrencileri ile buluşmak istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN ŞEKİLLENECEĞİ BİR ORTAMDA TARAFSIZ OLMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Etkinlikte daha sonra Evrensel Gazetesi'nden çevre haberleri ile tanınan Özer Akdemir, “Ekoloji Haberciliği Nedir?” başlıklı bir sunum yaptı.

Katılımcıları ekoloji haberciliği dair bilgilendiren Akdemir, “Tarafsızlık, objektiflik nedir önce bunu konuşmak lazım. Ülkemiz iklim krizinden en çok etkilenecek yerlerden biri. Aylardır yağmur yağmıyor. İnsanlar zeytin hasadı yapacak yağmuru bekliyorlar.

Ekoloji haberciliği yerdir ekoloji haberciliği. Gazeteci, yaşamın savunuculuğunun haberlerini yapmaktadır ekoloji haberciliğinde. Doğal olarak tarafsız olamaz. İklim değişikliği hepimizi ilgilendiriyor. Böyle bir ortamda çocuklarımızın geleceğinin şekilleneceği bir ortamda tarafsız olmak söz konusu olamaz. Ama objektiflik başka bir şey. Bir şeyi anlatırken objektif olmak zorundasınız.

 

“HUKUKSUZLUK İKLİMİNDEN GEÇİYORUZ AMA BU İKLİMDE GAZETECİ KALMAK, GAZETECİLİK YAPMAK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ”

Ama tabi son çıkan sansür yasasından sonra gazetecilik yapmak da kolay değil. Hukuksuzluk ikliminden geçiyoruz ama bu iklimde gazeteci kalmak, gazetecilik yapmak daha önemli hale geldi. Gazeteci kimliğimiz ile gerçekleri halka anlatmaya çalışıyoruz. Çevre haberciliği de bunun en riskli alanlarından birisi ki doğrudan sermaye ile karşı karşıya geliyorsunuz. Zülfü yare doğal olarak siyasi iktidara dokunacaktır yaptığınız haberler. Davalar açılabilir ki ben bana açılan davaların sayısını unuttum. Hiçbirinden de ceza almadım çünkü gerçek anlamda doğruları aktarmaya çalışıyorum. Çevre mücadelesinde birlikte hareket etmek, örgütlü olmak önemli” dedi.

Buluşma fikir alışverişi ile sona erdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA