TARSUS’TAKİ HESAPLAŞMA BÜYÜKŞEHİR’E TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS’TAKİ HESAPLAŞMA BÜYÜKŞEHİR’E TAŞINDI


 

.Tarsus Belediyesi’nde MHP’li üyesi Nükhet Koç’un Rusya’ya davet edilmesi ile başlayan kriz Büyükşehir’e sıçradı. MHP, Koç’un gitmesine taş koyulmasına tepki olarak CHP’li Ünzile Kuru’nun Kore’ye görevli gitmesini engelledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen ay Tarsus Belediyesi’nin MHP’li üyesi Nükhet Koç’un Rusya’dan aldığı davet için belediyeden görevlendirme yazısı alarak gri pasaport kullanmak istemesi krize neden oldu. CHP’liler kendilerinin davet edilmediği gerekçesiyle pasaport talebine karşı çıktı. Süre yetersizliği nedeniyle gri pasaport almak isteyen ve masrafları de kendi karşılayacak olan Koç tartışma üzerine talebini geri çekti.

Ancak kriz önceki gün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisine sıçradı. Güney Kore’nin Daejeon kentinde 10-14 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenecek 7. UCLG Dünya Kongresi’ne (Dünya Yerel ve Bölgesel Liderler Zirvesi) CHP’li Meclis Üyesi Ünzile Kuru’nun, Büyükşehir Belediyesini temsilen katılması için tarihleri yurtdışına gitmek üzere görevlendirilmesi ve harcırahının ödenmesi teklifi, Tarsus krizinin hesaplaşmasına döndü.

MHP, Koç’un Rusya’ya gitmesine taş koyulmasına tepki olarak Ünzile Kuru’nun Kore’ye görevli gitmesini engelledi.

 

“NÜKHET KOÇ’UN GİDEMİYORSA, RET VEREN ÜNZİLE KURU’DA GİDEMEZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konunun direk oylanması gerektiğini söylerken, MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat söz isteyerek, Tarsus’ta yaşananlardan dolayı ret vereceklerini açıkladı. 22 Eylül 2022 tarihinde Rusya Beyaz Baston Derneği’nden Tarsus Belediyesine bir davetiye geldiğini anımsatan Tat, “Dernek ve Tarsus Engelliler Platformu 4 günlük ortaklaşa bir etkinlik gerçekleştirecektir. Bu etkinliğe Tarsus Belediyesi adına Nükhet Koç davet edilmiştir. İdare de bu teklifi uygun bularak meclise getirdi. Tüm masraflarını kendi karşılayarak Rusya’ya gidecekti. Fakat daha lafı açılmadan CHP grubu şiddetle karşıladı. Neden Nükhet hanım gidiyor, bizden biri gitsin’ diyerek yönetime karşı da bir tavır içinde oldular. Olumsuz tavır ile Nükhet hanım gitmeme kararı aldı. Belediyeye hiçbir yükü yokken, hiçbir sıkıntı olmayacakken belediye meclisi gidebilir diye bir karar alacaktı. Böyle masumane bir işle ilgili Nükhet hanımın gitmesine izin vermeyenler ki Ünzile hanım da ret verenler içindeydi, Ünzile hanımın Kore’ye gitmesi ile ilgili olumsuz görüş beyan edeceğiz” dedi.

Başkan Seçer, Ali Dinsever’e, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı olarak idarenin teklifine ret verip vermediğini sorması üzerine Dinsever, “Meclisi üyesi CHP’li Ali Dinsever olarak ret verdim” dedi.

Tarsus olayının kendi durumları ile aynı olmadığını savunan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin işi ile Tarsus Belediyesinin işi aynı şey mi? Doğru neyse onu yapalım. Tarsus Belediyesi’nin konusunu tartışmaya açıp kim haklı kim haksız diye hakemlik yapamam” dedi. Ancak teklif Cumhur İttifakı’nın ret oyu vermesi ile reddedildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA