HEDEF GÖSTERİLEN TİYATROCULARDAN TEPKİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEDEF GÖSTERİLEN TİYATROCULARDAN TEPKİ!


 

Bir kurucu üyenin terör destekli paylaşım yaptığı iddiasıyla hedef tahtasına konulan ve bu yıl 7.’ni düzenledikleri Uluslararası Tiyatro Festivali için talep ettikleri 70 bin TL destek talebi reddedilen Mersin Tiyatro Derneği tepkili.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ekim ayı toplantısında, Mersin Tiyatro Derneği’nin, 11-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceği 7. Uluslar arası Tiyatro Festivali için 70 bin TL destek talebi teklifi görüşmelerinde teröre destek tartışması yaşandı.

 

HERKESİN DESTEKLEDİĞİ DERNEĞE SUÇLAMA

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, dernek yöneticilerinin terör örgütü propagandası yaptığını öne sürerek, destek verilmemesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise derneğe 2019’de Toroslar Belediyesinin ulaşım desteği verdiğini geçen yıl da Akdeniz, Erdemli, Yenişehir ve Tarsus belediyelerinin bu topluluğa destek verdiğini açıkladı.

Derneğin valiliğe kayıtlı bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Seçer, “İddianamede varsa çıkarsınlar veya valilikten silsinler bunları. Ya da siz kayıtlarınızı gözden geçirin. Ben güvenlik memuru, İçişleri bakanı değilim. Terör örgütünü destekleyen tiyatrolara destek veriyorsunuz’ diyorsunuz. Sen de vermişsin. Yenişehir, Akdeniz, Tarsus, Erdemli herkes vermiş. Ben hafiye değilim. Ben kanunlar çerçevesinde görevimi yapıyorum. Geçen yıl 40 bin TL destek vermiş bu meclis. Terörle ilgili ben size albüm veririm. Yaptığınız ithamlar çok ağır” dedi. 

Görüşmeler sonrasında Tiyatro Festivaline destek ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara sevk edilmesi talebi oy çokluğuyla reddedildi.

“BİZİM SİYASETLE BİR ALAKAMIZ YOK”

Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Çavuş ise konuyla ilgili yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını söyleyerek, “Derneğimiz 9 sene önce kuruldu aradan geçen sürede bugüne kadar 5 yönetim değişti. Ağır ithamlarla zan altında kaldık. Oysa Toroslar Belediyesi Atsız bey döneminde de bize destek verdi. Bizim siyasetle bir alakamız yok. Uluslar arası bir Festival yapıyoruz ve bu yıl 7. gerçekleşecek. Ancak bu ithamların aydınlığa kavuşması gerekiyor. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA