“KATLİAMI YAPANLARDAN HESAP SORACAĞIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KATLİAMI YAPANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”


 

Ankara Garı önünde, 7 yıl önce İŞİD tarafından gerçekleştirilen Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden 103 kişi Mersin’de anıldı. Anmada konuşan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Özbay, “Katilleri tanıyoruz. Hesabını soracağız” dedi.

Barış ÇOBAN

 

Ankara Garı önünde, İŞİD'in iki canlı bombayla KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin "Emek, Demokrasi, Barış" mitingine yönelik saldırısının üzerinden 7 yıl geçti. 10 Ekim 2015 tarihindeki mitingde gerçekleşen katliamda 103 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi ise yaralandı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, katliamın yıl dönümüne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklama yapan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, katliamı yapanlardan hesap soruncaya dek mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

 

BARIŞ İSTEDİKLERİ İÇİN KATLEDİLDİLER

Platform Dönem Sözcüsü Mustafa Özbay, acılarının da öfkelerinin de her geçen gün büyüyerek devam ettiğini belirten Özbay, “7 yıl önce Ankara Garı önünde Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en vahşi katliamında yaşamlarını yitiren yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla, özlemle anıyoruz. Bu ülkede, bu topraklarda, Barış istemek, demokrasi istemek, eşitlik istemek, insan haklarına saygı istemek, halkların kardeşliğini istemek, emeğin karşılığını istemek kısacası adalet istemek çok ama çok zor.

Ama bizler zor alanı seçtik. Ankara’da 10 Ekim günü saat 10:04’te kalleşçe, kahpece pusu kurularak katliama maruz kalan kardeşlerimiz, yarenlerimiz, annelerimiz, babalarımız canlarımızda işte bu zor olanı seçti. Birlikte halaylarla, türkülerle emek, barış ve demokrasi için bu topraklarda akan kanın durması için, anaların gözyaşlarının bir daha akmaması için tek yürek olarak DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği ve emek ve demokrasi güçleriyle seslerimizi birleştirerek Ankara’da buluştuk. Ama katliamcılar, işbirlikçiler Ankara’ya barış istemek için giden yoldaşlarımızın aramızdan ayrılmasına sebep oldular. 104 arkadaşımızı barış şehidi verdik, çok sayıda arkadaşımız ağır yaralandı” dedi.

“BU KATİLLERİ TANIYORUZ”

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da tam anlamıyla bir katliam planlandığını ve hayata geçirildiğini söyleyen Özbay, “Biz, bu bombaları patlatanları da koruyup kollayanları da katliamcıları da dün Maraş’tan, Sivas’tan, Çorum’dan, 1977 Bir Mayıs Taksim’den, Madımak’tan, Roboski’den, Reyhanlı’dan; Adana’dan, Mersin’den, Diyarbakır’dan, Suruç’tan ve en son olarak yüzlerce barış şehidi ve yüzlerce ağır yaralı verdiğimiz Ankara’dan biliyoruz. Ve bu katilleri tanıyoruz. 

Saraylarını, saltanatlarını kurtarmak için Türkiye’yi kanlı bir sürecin içine çekenlere karşı ülkenin dört bir yanından gelen Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla on binlerin buluştuğu, kucaklaştığı, aynı türküleri söyleyerek, aynı halaya aynı horona durarak,emek, barış, demokrasi diye haykıran insanlara saldırarak katliam yapanların hedefi neydi?

 

“GERÇEKLERİN ÜSTÜ ÖRTÜLEMEDİ, ÖRTÜLMEYECEK”

Saldırganların hedefi oldukça açıktır. Hedef emektir, hedef barıştır, hedef demokrasidir!

Dün sorduk bugünde soruyoruz; 10 Ekimden 22 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazışmalarında Ankara’da canlı bomba eylemi yapılacağına dair bilgiler olmasına rağmen niye önlem alınmadı? Mitingin izinli olması ve 3 kere miting tertip komitesiyle toplantılar yapılmasına rağmen niye tertip komitesiyle saldırı olacağı paylaşılmadı? Herhangi bir güvenlik zafiyeti yoktur derken, bu katliam nasıl gerçekleşti? Güvenlik zafiyeti yoksa emniyet müdürü niye görevden alındı? Ankara katliamında adı geçenlerin Suruç katliamıyla bağlantılarının kesin olmasına rağmen niye en ufak bir önlem alınmadı?

Ancak, ne yaparlarsa yapsınlar gerçeklerin üstü örtülemedi, örtülmeyecek.

10 Ekim Ankara katliamının üzerinin örtülmesine Ankara’nın kirli karanlık dehlizlerine hapsedilmesine izin vermeyeceğiz.  Bedeli ne olursa olsun emek, barış ve demokrasi mücadelemizden asla ve asla geri adım atmayacağız.

Bizler emek, meslek örgütleri ve demokrasi güçleri olarak tüm dost kurumlarla beraber yoldaşlarımızın, barış şehitlerimizin mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız. Her zaman faşizme karşı omuz omuza olacağız. Diktatörlüğe geçit vermeyeceğiz. Onlar kaybedecek biz kazanacağız.

Bu katliamı yapanlardan hesap sorana kadar mücadelemiz devam edecek.

Yastayız, isyandayız, bu yapılan katliamı asla unutmadık, unutturmayacağız.

Yaşasın Emek, Barış, Özgürlük ve Demokrasi mücadelemiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA