YILMAZ’DAN SEÇER’E TERÖR TEPKİSİ: “HDP’YE BORCUNU İŞE ALARAK ÖDÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YILMAZ’DAN SEÇER’E TERÖR TEPKİSİ: “HDP’YE BORCUNU İŞE ALARAK ÖDÜYOR!


 

MHP’li Başkan Atsız Afşın Yılmaz, meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Seçer’e ağır ithamlarla yüklendi. “Sayın başkan HDP’ye vefaya borcunu oradan gelen listeyi işe alarak ödüyor” diyen Yılmaz, terör bağlantılı çalışanların belediyenin MESKİ gibi stratejik kurumlarında görev almasının tehlike yarattığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesine yönelik terör operasyonları ile ilgili Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’dan zehir zemberek açıklamalar geldi. 

Büyükşehir Belediye Meclisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in konuyla ilgili açıklamaları sonrasında kürsüye çıkarak sert bir konuşma yapan Başkan Yılmaz, çok sert ifadeler kullandı. Yılmaz’ın konuşmasında zaman zaman tansiyonun yükselmesi ile salonda gerilim arttı.

 

SAYIN BAŞKANI TARSUS KONGRESİNDE HDP’YE OLAN VEFA BORCUNU AÇIKÇA İFADE ETTİ”

Başkan Vahap Seçer’in açıklamalarında konuyu basitleştirmesini eleştiren Başkan Yılmaz, “Sayın başkan konuyu öyle bir hale getirdi ki alınanlarla ilgili ‘birkaç tane paylaşım var, başka hiçbir şey yok’ dedi. Bu konu Mersin’in en önemli konusudur. Mersin Büyükşehir Belediyesinin daire başkanı terör örgütü ile ilişkisi nedeniyle tutuklanıyor. Bu önemli bir şey.

Sayın başkanı Tarsus kongresinde HDP’ye olan vefa borcunu açıkça ifade etti. Örgüt militanlarına vefa borcunu Mersin Büyükşehir Belediyesinde işe alarak ödüyor. Sayın başkanda HDP’ye olan vefaya olan borcunu oradan gelen listeyi işe alarak ödüyor. Bu gayet açık.

 

“MESKİ’DE SULARI ZEHİRLESE BUNUN HESABI KİM VERECEK?”

Paylaşım denilerek geçiştiriliyor. Sayın başkanın basın danışmanı  Serdar Akinen, Karayılan ile poz vermiş. Başka ne paylaşmışlar? Bir MESKİ işçisi; İ.G, terör örgütünün bayrağını paylaşmış. Bu adam MESKİ’de çalışıyor. Bu konunun birincisi manevi boyutu var. Devletimize milletimize, kurşun sıkan, hedef alan geleceğini yıkmak isteyen ülkemizi bölmek isteyenlerin himaye edilmesi. Bu anlamda şehit ailelerin ve millete hesabı verilmeli. İkinci boyutta şu; bu paylaşımı yapan kişi MESKİ’de çalışıyor, Mersin’in su sistemi bu kişilere emanet. Yarın bir gün bu kişiler eylem yapsa, MESKİ’de suları zehirlese bunun hesabını kim verecek? Önce bizler, sizler, vereceksiniz. Olağanüstü günler yaşıyoruz. 15 Temmuz’da kimin saat kaçta ne yaptığı önem arz diyorsa, bu süreçte kimin ne yaptığı da konuşulacak. Aslında tarih yazılıyor.

 

“BEDRETTİN GÜNDEŞ, 120 KERE KUZEY IRAK’A GİTMİŞ”

Sayın başkan öyle bir anlatıyor ki; ortada hiçbir şey yok falan filan. 120 kere Kuzey Irak’a gitmiş bir adamı hangi akla hizmet Basın Yayın Daire başkanı yaptın? 3 ayda bir Kuzey ıIrak’a neden gitmiş, ne yapmış orada? Onunda Öcalan’ın resmi altında fotoğrafı var. Mersin bunu hak etmiyor. Mersin buna layık değil. MESKİ, PKK’nın elinde. Bugün şuanda zehir karıştırabilirler suya.  İsmini vereyim mi?” dedi.

MESKİ çalışanı ile ilgili araya giren Vahap Seçer, “Savcılığa verin hep beraber yakalayalım” dedi.

Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise “Partizanlığı bırakın, elinizi vicdanınıza koyun, bu şehir için dik duruş gösterin. Sizin 40 yıldır bu millete kan kusturanlarla ne işiniz var?

Bu kentin suyuna ulaşabiliyorsa büyük sıkıntı vardır. Elinizi vicdanınıza koyun, Atatürkçülere sesleniyorum. Gazi M. Kemal Atatürk’ün baktığı gibi bakın. Türkiye’yi çevreleme çalışmasın da en önemli donelerden birisi örgüt” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BASINA SANSÜR ELEŞTİRİSİ

Ayrıca Bedrettin Gündeş’in tutuklanmasından sonra haberlerin kullanılmasında yerel basına yönelik baskı ve sansür uygulandığını da öne süren Başkan Atsız Afşın Yılmaz, “Bedrettin Gündeş’in tutuklanması önemli bir haberdir. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi bunu haber yapan basın mensuplarına ödemelerini kesmiş ve baskı uygulamıştır. Bu sansürdür, hukuka aykırıdır” dedi.

 

“SİZ KONUYU SULANDIRIYORSUNUZ”

Başkan Vahap Seçer de “Çok küçük işler, sizin adınıza üzüldüm” derken, Başkan Yılmaz, “Ben sizin adınıza üzülüyorum. Tür devletinin milletinin verdiği mücadeleyi görün. Bu örgüt ile olmaz. Örgüt üyelerine imkan sağlamak ile olmaz. Bu şehirde bu eylemi nasıl yaptılar?’ Diyorsunuz. Örgüt üyelerini yakınlarını maaşa bağlarsanız..

Siz konuyu sulandırıyorsunuz. Küçük olaylarmış bunlar. Sizin önemli olayınız nedir? Biraz milli olun. Bu tarihi günlerde alacağınız pozisyon sizi hayatınız boyunca takip edecektir” diye konuştu.

 

TİYATROCULAR DERNEĞİ TEPKİSİ

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Tiyatrocular Derneği’ne 70 bin TL yardım önergesi getirdiğini ancak bu derneğin yöneticilerinin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan resimleri paylaştığını söyleyen Yılmaz’a, Seçer’in tepkisi; “Savcılığa gidin işlem yapsın” oldu. Yılmaz ise “Yol yakınken dönün. Teröristler ile birada olmayın. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin örgütün istediği gibi at oynatacağı bir yer olmaması lazım ama maalesef ki öyle olmuş durumda” diye konuştu.

 

“İNCİNDİM HEM BELEDİYEMİZ ZAN ALTINDA KALDI”

Başkan Vahap Seçer ise, “Hukuki terimler kullandı. Hem incindim hem belediyemiz zan altında kaldı, hem bizim dünya görüşümüz ayaklar altına alındı. Hukuken çok büyük hatalar oldu. Çok siyasi değerlendirmeler yaptı. Mevcut şuan ki Melis üyelerinin geçmişi, yakınlarını geçmişi işin içine girerse her şey karman çorman olur. Ben falcı değilim 11 bin kişiyi yönetiyorum. Ben devam eden bir davayı anlattım. Meclislerde devam eden dava ile ilgili söz alınamaz. Bu hukuk karşısında suçtur ceza gerektirir” diye konuştu.

 

AKP’YE AÇILIM HATIRLATMASI

AKP Grup Başkanvekili İsmail Yerlikaya ise Vahap Seçer’i eleştirerek, “Burada bir söz söylediniz ortaklarınız rahatsız olur’ dediniz. Ortaklar 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. 20 yıldır iktidarımız terörü bitirme noktasına getirdi. Bakanımızın Mersin’de olay yerinde bir iki açıklama yaptı Siz bununla ilgili itibar suikastı gibi bazı cümleler kullandınız. CHP tarafından tutuklu gazeteciler raporunuz var 10 yıl önce” dedi.

Vahap Seçer ise “Ben de girerim o konuya iş uzar. Belediyemle terörün örtüşmesini anlatın” dedi.

Yerlikaya ise “Bir terörist ismi açıklandı. Bu terörist sizin tutuklu gazeteciler raporunda ismi geçiyor, bunu sorgulamanız lazım. Mersin’in terörle anılmasından rahatsızız, belediyemizin de bu tür operasyonlarla anılmasından rahatsızız. Yıllarca böyle anılmadı. 11 büyükşehirin hiç biri bu kadar anılmadı. Neden diğer iller yok. İlçeler neden yok. Operasyon, algı diyorsunuz ama aslı bu değil” diye konuştu.

Bu esnada diğer meclis üyeleri de söz istedi ve sesler yükseldi. Ancak Vahap Seçer, meclis üyelerine söz vermedi. “Vermiyorum” diyen Seçer, “Bilsem ki ortalığı yıkıp yakmayacaksınız ama bu konularda insanların ağzından çıkanı kulağı duymaz ise iş başka boyutlara gider. Bu konu konuşuldu” dedi.

 

İNTERNET GAZETECİLİĞİNİ HEDEF ALDI

Sansür konusunda ise böyle bir durumun olmadığını savunan Seçer, “Yüzlerce insan internet üzerinden gazetecilik yapıyor. Bir kısmı faydalı bir kısmı faydasız. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin basına nasıl bir operasyonu olabilir? Bizden avanta mı alıyorlar? Bizden reklam alır, sizi yanıltıyorlar” dedi. 

Daha sonra Yargıtay logosunu gösteren Seçer, renklerini sorarak, “Dananın altında buzağı arayacaksanız burada da ararsınız” dedi.

 

“TİYATROCULARLA GÜLTAK’IN DA FOTOĞRAFI VAR”

Tiyatro topluluğunun tüm belediyelere gittiğini de anlatan Seçer “Geçen yıl 40 bin TL yardım yapmıştık derneğe. Bu adamlar terörist ise geçen yıl ki Meclis neden izin verdi? Sanata böyle bakıyorsanız… Bu topluluğun Akdeniz Belediyesi ile fotoğrafı var. Dananın altında buzağı ararsanız söyleyin sayın Gültak böyle fotoğraflar çekmesin. Bak çalışanların başı belaya gider.

Barış sürecinde kimlerin ne yaptığını anlatabilirim. O insanla ilgili o kadar çok linç girişimi yapıldı ki ben üzülüyorum. Ben onun ideolojisini biliyorum ve çok üzülüyorum. HDP’ye vefa borcu, Tarsus’ta yaptığım konuşma.

Şöyle bir gelenek gelişti; HDP’ye destek veren yurttaşlar daha çok Doğu Güneydoğu kökenli Kürt yurttaşlar. Benimle beraber inanan herkes yoldaştır.

Hatırlayın İstanbul ikinci seçimlerinden önce Kürt vatandaşların oyuna talibim dedi. Resmen oy istedi. Seçim atmosferinde sana oy veren olmadı mı?

Genel seçimde HDP’ye, yerelde Hamit beye verdim diyen çok. Size verince PKK’lı olmuyor Vahap Seçer’e verince PKK’lı oluyor.

Özellikle daire başkanımız hakkında bu kadar ailemizi incitici sözler söylemeyin. Kuzey Irak’a gitmiş, bu devlet ne yapıyor? Kayyum ile beraber 9 ay çalışırken devlet aklı neredeydi? Bunlar küçük, mesnetsiz, yanıltıcı iddialar.

Masumiyet karinesi deliniyor, tahrip ediliyor. Atatürk milliyetçiliğiniz benimle boy ölçüşür mü bilemem,ama diğer dünya görüşünüz sizi ilgilendirir. Atatürk milliyetçiliği neyi emrediyorsa ben öyle doğdum ölene kadar da öyle gideceğim.

Belediyemle ilgili söylediğiniz: hiçbir belediye bu kadar terörle anılmıyor cümlesini sürçü lisan olarak görüyorum. Kimseyi terbiye etme, kolunu kıvırma, orta alma peşinde değilim” dedi.

Gerilim artması üzerin toplantıya 5 dakika ara verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA