“PTT YÖNETİMİ SUÇ İŞLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PTT YÖNETİMİ SUÇ İŞLİYOR”


 

Haber - Sen üyeleri, Mersin’de örgütlü bulundukları PTT’de uğradıkları sendikal ayrımcılık, sürgün ve baskılara tepki gösterdi. Baskılara boğun eğmeyeceklerini söyleyen üyeler, PTT’nin sendikal ayrımcılığa derhal son vermesi gerektiğini ve hukuksuz sürgünleri durdurmasını gerektiğini söyledi.

Barış ÇOBAN

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(KESK) bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası(Haber-Sen), PTT Başmüdürlüğü önünde, üyelerinin sendikal ayrımcılığa uğraması ve sürgüne gönderilmesine tepki gösterdi. Açıklamada, “Baskılara boyun eğmeyeceğiz, sürgünler geri alınsın” yazılı pankart açıldı. Açıklamayı Haber- Sen adına 7 No’lu Şube Kadın Sekreteri Adanır Temiz okudu. Temiz, PTT’nin sendikal ayrımcılığa derhal son vermesi gerektiğini ve hukuksuz sürgünleri durdurmasını gerektiğini söyledi.

“SENDİKAL AYRIMCILIK YAPAN KONTROLÖR VE MÜFETTİŞLER DERHAL GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLSİN!”

182 yıllık geçmişe sahip olan PTT’nin, günlük yaşamda bütün vatandaşların hayatına dokunan ya da işinin düştüğü değerli ve nadide bir kurum olduğunu anlatan Temiz, PTT’nin kritik bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Sendikaları Haber - Sen’nin, PTT Genel Müdürlüğünün son dönemlerde yürüttüğü bazı politikaların yanlış olduğunu ifade ettiğini ve kamu kurumunun yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi gereken durumlarda hukuki adımlar attığını belirten Temiz, Haber - Sen’in, yanlış uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesi konusunda taleplerini kamuoyu ile paylaştığını söyledi.

Temiz, talepleri şu şekilde sıraladı: “7201 sayılı Tebligat Yasasının gereklerini yerine getirilsin, hukuk kuralarına riayet edilsin! 2018’den bugüne kadar durdurulan personel alınmaması sonlandırılsın, bir an önce personel alımı yapılsın! 2014’ten beri görevde yükselme sınavı açmayıp kendi yandaşlarını ve sarı sendikanın yöneticilerini yükseltip görev verme hukuksuzluğuna son verilsin, biran önce görevde yükselme sınavı açılsın! Parçalı personel yapısına, performansa dayalı, esnek çalışma, angarya, sayı dayatmasına son verilsin! Liyakatsiz iş bilmez kadroların idarelere atanmasına son verilsin! Usulsüzlük, yolsuzluk sonucu ortaya çıkan zararlar incelensin, kurum şeffaf bir denetim mekanizması ile denetlensin! Sendikal ayrımcılık yapan kontrolör ve müfettişler derhal görevden el çektirilsin!”

“ARKADAŞLARIMIZ HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE SÜRGÜN EDİLDİ”

Bu talepler neticesinde sendika üyelerinin ve yöneticilerinin sürgün edildiğini vurgulayan Temiz, “PTT yönetiminin, sendikamıza yönelik saldırılarına, üyelerimizin sürgün edilmesine, haksız, hukuksuz uygulamalarına, liyakatsiz işleyişlerine karşı durmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla Batman’dan ve İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatılmış, yürüyüş sonunda 09 Eylül 2022 tarihinde saat 12.30’da PTT Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılmak istenmiştir. Emniyet görevlileri tarafından basın açıklaması engellenmiş, yöneticilerimiz ve üyelerimiz darp edilmiş, Ulus Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapılmıştır. Sürgünlere karşı yürüyüşümüz ve basın açıklamasından sonra PTT yönetimi, yasal düzenlemeleri ve uluslararası sözleşmeleri hiçe sayarak 30.09.2022 tarihinde ‘hizmet gereği’ gerekçesi ile yine üyelerimizi İzmir, Ankara, Trabzon, Mersinden ünvanlı olan üyelerimiz Hakkari, Bitlis, Erzurum, Ağrı, Mardin illerine hukuksuz bir şekilde sürgünlerine imza atmıştır” diye belirtti.

 

“SENDİKAL HAKLARIMIZ ENGELLENİYOR”

PTT yönetiminin ‘hizmet gereğinin’ ne olduğu konusunda bir açıklaması olmadığını söyleyen Temiz, “Kanunlara uygunluk, ayrımcılığın önlenmesi, ölçülülük, yetkinin kötüye kullanılmaması, eşitlik, tarafsızlık, dürüstlük, nezaket, şeffaflık, hesap verilebilirlik, haklı beklentiye uygunluk, kazanılmış hakların korunması, bilgi edinme hakkı, kararların gerekçeli olması gibi iyi yönetim ilkelerine aykırı işlem tesis etmiştir. Kurumda yaşanan hukuka aykırı uygulamaları, liyakatsiz atamaları, haksız kazançları, hak kayıplarını dile getirmemizden rahatsız olan PTT yönetimi ve atamalara imza atan yöneticiler Türk Ceza Kanunu 118. Maddede düzenlenen Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi suçunu işlemektedir.

Tek çözüm aynı işyerlerinde aynı sorunları yaşamaya devam eden posta emekçilerinin ortak talepleri ve mücadelesi için tavanda değil, tabanda birleşmesinden,  hakları için kenetlenmesinden geçmektedir. Haber - Sen olarak hangi sendikanın üyesi olursa olsun tüm kamu emekçilerini insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için birleşmeye, ortak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA