CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE KILIÇLAR ÇEKİLDİ!


 

Belediyeye ek gelir için hayata geçirmek istediği projeleri partilisi CHP’lilerin muhalefete destek olup red oyu vermesi ile engellenen Başkan Bozdoğan, disiplin süreci başlatma kararı aldı. Hizmetlerin aksamaması için de tasarruf seferberliği ilan eden Başkan Bozdoğan, ata tohum ekimini yaygınlaştırarak belediyede çay-kahve tüketimini kaldırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan toplantı döneminin birinci oturumunda partisinin engellemesi ile karşılayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, sert açıklamalar yaptı.

 

“42 PROJE İÇİN 400 MİLYON TL LAZIM”

İlk olarak belediyeye ek kaynak yaratma adına hayata geçirmek istediği projelerin engellenmesine dair açıklamalarda bulunan Bozdoğan, “Betona değil insana yatırım diyorum. 2019 Mart ayında göreve geldiğimizde dolar 5,54’dü. Bugün dolar 18,23. Diğer taraftan 2019’da açlık sınırı 2 bin 178 TL. Bugün ise 6 bin 840 TL.

Bir belediyenin özellikle tasarrufa önem veren, borcuna sadık bir belediyenin yepyeni yatırımları var. Kaç projemiz var ve bunlara ne kadar para harcanacak? Küçüklü büyüklü 42 proje için 400 milyon TL’ye yakın bir para gerekiyor. Bunun içinde yol, kırsalda sosyal tesisler, kent meydanı, hastane, semt pazarı, nikah salonu, düğün salonu, kültür merkezi gibi bir çok tesis var” dedi.

 

“KUKLA BAŞKAN, MİLLETVEKİLLERİ ADAYLARI TARSU’UN İL OLMASI KAMPANASINA KATILMAKTAN KAÇINDI”

Tarsus’un il olması adına hayata geçirdiği “İl le’de Tarsus” kampanyası üzerinden eleştirilerde bulunan Haluk Bozdoğan, “Etkinlik, davetiyeleri ayaklarına kadar teslim etmemize rağmen ‘söz konusu Tarsus ise gerisi teferruat’ diyen ve bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarına, kukla milletvekilliğine hazırlananların etkinliğe katılım sağlamaktan kaçınmasına rağmen muhtarların, oda ve dernek başkanlarının katılımı ile yapıldı.

Korkuların hiçbir şekilde bu kente katkısı yok. Kimse korkmasın. Tarsus’ta yaşamaktan imtina edenlerin, Mersin’de, Adana’da ikamet edenlerin, Tarsus’u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak, su şehri bağımsız kılmak için kimlerin ne kadar fedakarlık yaptığını bir bir yazacağız.

Tarsus'u halkımız ile birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimizde zafer takının altından, bugünün korkaklarını canlı yayında tek tek izleyen milletvekillerini, belediye başkanlarını asla zafer takının altından geçirmeyeceğiz.

 

HANGİ MİLLETVEKİLİ TARSUS’U MANİPÜLE ETTİ?

Atatürk, 8. İngiltere kralını ağırladığında yaşanan ir olay üzerine; ‘Ben bu millete her şeyi öğrettim fakat uşaklığı öretemedim’ diyor.

Tarsus’un kaderini hep birlikte belirlediğimiz toplantılarda alınan kararların kimler tarafından alındığını canlı yayında paylaşıyoruz. Bu kararları kimler veriyor?

Hangi Mersin milletvekilleri burada alınacak kararları manipüle etmek için telefonlar açıyor? Ben bunları aştırdım. Halkın takdiri ile göreve gelmiş bir seçilmişin, bir başka seçilmişe karşı neleri salık verdiğinin hepsini tek tek biliyorum. Bunları öğrenmek zor değil. 10 bin yıllık Tarsus’un kaderi belirlenecek diyoruz, toplantıdan önce verilecek kararları sosyal medyada yayınlayan seçilmişler ile karşılaşıyorum.

 

“AĞALARININ VERDİĞİ KARARLARIN ARASINDA DURMAYI İŞ BİLİYOR, ADAMLIK ZANNEDİYORLAR”

İsimleri sıfatları, partileri ne olursa olsun bize ders vermek isteyenler nedense hep aynı ayak takımını kullanıyor, sosyal medyaya bilgiler sızdırılıyor. Ağalarının verdiği kararların arasında durmayı iş biliyor, adamlık zannediyorlar.

İsmine gazeteci demekten utandığım inanların grup kararlarını sosyal medya hesaplarında yayınlaması Tarsus’a ne kazandıracak merak ediyorum. Bu kararları sızdıran sözde belediye başkan, milletvekili adayları sizler Tarsus’a karanlık hesaplarınız ile ihanet ederken yola çıktığınızda insanların yüzlerine nasıl bakacaksınız? Kukla belediye başkanları size sesleniyorum; bu şehrin kaderiyle oynamaktan utanmıyor musunuz? Utanmıyorsunuz, hiçbir zaman da utanmayacaksınız.

 

“HANGİ HESAPLARI KİMLERİN NE İÇİN YAPTIĞINI TEK TEK ANLATAMAYACAĞIMI SANIYORSANIZ HEPİNİZ YANILIYORSUNUZ”

Tarsus bağımsızlık mücadelesi veriyor derken hangi ayak oyunlarından, ahlaksızlıklardan kurtulmak istediğini görün diye bunları anlatıyorum.

Bugün Tarsus’un önünü açmak için verdiğimiz ve veremediğiniz kararların, seçim hesapları yatığınız gün, Tarsus halkının gözlerinin önüne dökülüp dökülmeyeceğini, hangi hesapları kimlerin ne için yaptığını tek tek anlatamayacağımı sanıyorsanız hepiniz yanılıyorsunuz. Kentimizin tüm sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları, halkını ikna etmek için yola çıktı. Bizlere destek olanlarla birlikte Tarsus’u il yapma, bir başka belediyenin hükümdarlığı altından, keyfi kararlardan, Tarsus’un siyasete kurban edilmesinden ve seçim günü geldiğinde Mersin’i kurtaran şehir olmaktan Tarsus’u kurtaracağız. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

SEFERBERLİK İLAN ETTİ

Tarsus Belediyesi’nin giderinin, 1 milyar 178 milyon TL, geliri ise 660 milyon TL olduğunu anımsatan Başkan Bozdoğan aradaki farkı kapatmak için projeleri engellense de tasarruf tedbirlerin hayata geçirerek, hizmete devam edeceğini de sözlerine ekledi.

“Asfalt yapmayı hiç kesmeyeceğiz. Şuraya şu yapılmayacak demeyeceğiz” diyen Bozdoğan, “Hemen şimdi başlayıp revize bütçe ortay çıkartacağız. Tarsus’ta bin 800 tane yer ar. Arkadaşlar denetim yapıyorlar. Bin 800 yerin kaç tanesinin ecrimsil parasını alıyoruz? 18 tanesinin. Şimdi bunu alacağız.

 

TOHUM EKİLECEK, ÇAY KAHVE KALKACAK

Tarsuslular rahat olsun. Akıllı bir şekilde bu belediyeye nasıl ek kaynak sağlarız bunun peşindeyiz. Şimdi tekrar talimat vereceğim, her yere ata tohumu ekilecek, Tarsuslulara gereken hizmet yapmakta kimsenin hükümdarlığı altına girmeyeceğiz. 

Önceden bir çalışıyorsanız, şimdi 3 çalışacaksınız. Tasarruf konusunda tüm tedbirler alınacak. Bugünden itibaren tüm müdürlüklerdeki çay kahve içimini ortadan kaldırıyorum. Tasarruf konusundaki her türlü tedbiri elimizden gelince yapacağız, kimseye borçlu belediye imajını asla vermeyeceğiz. Yatırımlarımızın hiç birini yok etmeden devam edeceğiz” dedi.

 

BOZDOĞAN; CHP’DE DİSİLİN SÜRECİ BAŞLATACAK

Projelerinin engellenmesine ilişkin ise Başkan Bozdoğan, özellikle CHP’lilere yönelik sert açıklama yaptı.

Meclis üyelerimizin iradesi, demokratik tavrı bizim için çok önemlidir. Ama bir evrak komisyona bile gitmeden reddediliyorsa bunu her kesin ciddi bir şekilde değerlendirmesi ve disiplin suçu olup olmadığının ortaya koyulması gerekir. Bununla ilgili gerekli başvurularımız zaten yapılacaktır” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA