EYT’LİLER FORMÜL DEĞİL HAK İSTİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EYT’LİLER FORMÜL DEĞİL HAK İSTİYOR


 

​​​​​​​Mağduriyetleri dile getirmek için İstanbul Kadıköy’de düzenlenen eyleme katılan Mersinli EYT’liler,

Hasan Küçük

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağduriyetlerini dile getirmek için Kadıköy meydanında yaptığı eyleme Mersinli EYT mağdurları da katıldı.  EYT mağdurları, "EYT sandıkta hesap soracak!", "Formül değil hak istiyoruz","Direne direne kazanacağız” sloganları attı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mersin Şube Başkanı Murat Sürücü gazetemize yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanları mağduriyetine sebep olan yasanın kabulünden bu yana 23 yıl geçtiğini hatırlattı.  8 Eylül 1999 yılında çıkarılmış olan 4447 sayılı yasanın bazı hükümlerinin evrensel hukuk kurallarına aykırı bir şekilde geçmişe yönelik uygulanmasının emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini ortaya çıkardığını anlatan Sürücü, "Mevcut emeklilik şartları kazanılmış haklarımız iken, üçüncü bir şart olarak eklenen yaş şartının geçmişe uygulanması adaletsiz, eşitlik ilkesine aykırı, yasaların öngörülebilir ilkesinin hiçe sayıldığı bir şekilde düzenlenmiştir" dedi.

 

“EYT'LİLER YÜK DEĞİLDİR”

EYT meselesi gündeme geldiğinde, bütçeye yük, çift dikiş söylemleriyle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Sürücü,"EYT'lilerin devletin bütçesine değildir. Hak etmediğimiz bir şey istemiyoruz. Biz lütuf, sadaka asla istemiyoruz. Yeni mağduriyetler oluşmaması için bu yüzden çözümün de formülsüz olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Masamızda tek formül var. Onu da zamanı gelince açıklayacağız" şeklindeki sözleri anlamakta zorlandıklarını anlatan Sürücü, " Neyin formülü? ‘Tek formül’ derken kastınız nedir? Neyin zamanı gelince açıklayacaksınız? ‘Vatandaş  mağdur edilmiş, bir an evvel çözmek gerek’ demek yerine oy kaygısında olup, biz yaptık oldu ile yeni mağduriyetler mi, yoksa seçim vaadiyle mi yol alacaksınız?" diye konuştu.

 

“20 MİLYON AİLEMİZLE GEREĞİNİ YAPARIZ”

Bu sözlerin kendilerini EYT meselesinin yeni bir seçim malzemesi yapılmak istendiği yönünde düşüncelere ittiğini anlatan Sürücü, "Bu bizim asla kabul etmediğimiz, etmeyeceğimiz bir yaklaşım tarzıdır. Kaynakların doğru yerde kullanılmamış olması ve bugüne kadar yapılan yanlış ekonomik tercihlerin bedeli emeklilikte yaşa takılanlara ödetilemez. Kitlemizle birlikte, formülsüz EYT, ABO, staj, intibak mağduriyetimizin çözülmesi için, iktidarı, muhalefet, muhalefeti iktidar yapacak 20 milyon ailemizle birlikte demokratik hakkımızın gereği neyse 2023 seçimlerinde yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

 

“TEK FORMÜL; FORMULSÜZ EYT”

Tek formüllerinin formülsüz EYT olduğunu anlatan Sürüc ü, "Türlü formüller üretmeye gerek yok. 1999 öncesi haklarımız neyse onu istiyoruz. Aylık bağlanma oranlarının düzeltilmesiyle insanca yaşayabileceğimiz maaşımızı istiyoruz. Staj mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz. Anayasal hakkımız olan ne varsa, bir emekçi olarak, bir işçi olarak sonuç alana kadar haklarımızdan feragat etmeyeceğiz" dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA