MÜSLÜME’NİN CANSIZ BEDENİNİN BULUNDUĞU YERDE KEŞİF YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜSLÜME’NİN CANSIZ BEDENİNİN BULUNDUĞU YERDE KEŞİF YAPILDI


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili bölgede keşif yapıldı.

Haber Merkezi

Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı Mahallesi kırsalında 10 Kasım 2021'de çadır kurdukları sırada 3 yaşındaki kızları Müslüme'nin kaybolduğunu belirten Yağal ailesi durumu ilgililere bildirmişti. AFAD, AKUT, itfaiye ve jandarma ekiplerince kırsal alanda geniş çaplı çalışma başlatılmış, kayıp kız çocuğunun cansız bedeni 19 Kasım 2021'de ilçedeki kırsal alanda bulunmuş ve ertesi gün Karaman'da toprağa verilmişti. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 8 aile yakınından dede H. Yağal tutuklanmış, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere diğerleri serbest bırakılmıştı. Dede hakkında "Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme' suçlarından dava açılmıştı.

Davanın ilk duruşması 4 Ağustos'ta 2022'de görülürken bölgede keşif yapıldı.

Keşfe Silifke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, Müslüme'nin tutuklu dedesi Hasan Yağal ile tutuksuz sanıklar babaanne Ayşe Yağal ve annesi Selvi Yağal, katıldı. Keşifte Müslüme'nin en son görüldüğü bölge ile cesedin bulunduğu alana olan uzaklık hesaplandı. Keşfe AFAD ve jandarma ekipleri de katılırken

ormanlık alanın tamamında incelemeler yapılarak arazi titizlikle incelendi. Avukatlar Müslüme'nin cesedinin bulunduğu bölgeye kendi imkanlarıyla çıkmasının mümkün olmadığını ifade ederek

bilgilerin bilirkişi raporlarına eklenmesini istedi. Davanın 2. duruşması 27 Ekim'de Silifke'de görülecek. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA