TOROSLAR MECLİSİNDE ASFALT GERGİNLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR MECLİSİNDE ASFALT GERGİNLİĞİ


 

​​​​​​​Toroslar Belediye Meclisi’nde muhalefetin bazı mahallelerde asfalt sorunu olduğu eleştirilerine tepki gösteren Başkan Atsız Afşın Yılmaz, "Toroslarda asfalt sorunu değil MESKİ tarafından ödenmeyen asfalt bedeli problemi var. 500 bin lira ödeyip 20 milyonluk asfalt isteyen bir MESKİ var. Bunu yanlış bilgilendirerek Gözne’de açıklayan bir Büyükşehir Belediye başkanı var" dedi.

Hasan Küçük

 

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Toroslar Belediye Meclisinin Eylül ayı olağan meclis toplantısına asfalt tartışması damga vurdu. Meclisin dilek ve öneriler bölümünde söz alan CHP'li meclis üyesi Eren Türker  gittikleri bazı mahallelerde vatandaşların asfalt sorunun dile getirdiğini ifade ederek, "Yalınayakta çok büyük asfalt sorunu var. Aylardır vatandaşlar belediyemize dilekçe vermelerine rağmen herhangi bir asfalt dökümü olmamış. Elimizde asfalt yoksa bile o yollar farklı yöntemlerle kapatılması lazım. Çünkü çukurlar çok büyük. Çağdaşkent Mahallesi'nin durumu git gide daha da kötüleşiyor. Muhtarlığın önünden hastaneye giden yol çok kötü bir hal olmaya başladı. Asfalt konusunda bir an önce harekete geçmeliyiz" şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN SEÇER'İN GÖZNE'DEKİ AÇIKLALAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Eleştirilere ve asfalt sorunun neden olduğuna cevap veren Başkan Atsız Afşın Yılmaz ise "Geçtiğimiz 3-3 buçuk yıl içinde 85 bin ton asfalt çalışması yaptık. Bunun yanında sathi kaplama yaptık. 800 bin metrekare parke yaptık. Ama kurum ve kuruluşlar arası koordinasyonsuzluk var. Bunu değişik platformlarda sürekli ifade ediyorum.  Bizim çalışma yaptığımız yerlerde kurum ve kuruluşlar daha sonra kazı çalışması yapıyorlar. Bu miktar yapmış olduğumuz yolun yüzde 30-35'ini buluyor. Biz Gözne'yi yaptık bitirdik. Bizden sonra MESKİ girdi. Bütün yolları kazdılar. Gözne'ye girmeden önce nerelerde çalışma yapacaksınız nerelere gideceksiniz ona göre bizde planlamamızı yapalım dememize rağmen plan program bizle paylaşılmadan daha sonra giriş yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gözne'de biz parayı ödedik Toroslar Belediyesi yapmadı diye açıklama yaptı. Bu sözlere karşı bir platformda bunu açıklama fırsatı olmadı. Gözne'de yapılacak asfaltın yaklaşık maliyeti 20 milyon lira, Büyükşehir Belediyesi'nin gönderdiği miktar 500 bin TL. Gönderdikleri para ile bizim yapmamız mümkün değil" şeklinde konuştu.

"BİZ YAPIYORUZ KURUM VE KURULUŞLAR KAZIYOR"

Cari asfalt fiyatları dikkate almadan çok düşük bedel ödenmek istendiğini anlatan Yılmaz, "Bu problem hallolur vatandaşın yaşadığı sıkıntı ortadan kalkar. Biz asfaltlama çalışmasına geçen hafta başladık. Öncelikle en çok ihtiyacı olan mahallelerde bunu gerçekleştireceğiz. Öncelikle şunu kabul edelim asfalt ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecek. Bunun bitmesini en çok ben arzu ediyorum. Bir gün Toroslarda asfalt çalışması bitti diyebilecek misiniz. Diyemeyecekler. Biz bir taraftan yapıyoruz diğer taraftan su elektrik ve gibi benzeri kuruluşlar değişik sebeplerle kazıyorlar. Bunun acil ihtiyaç dışında koordine edilerek hep beraber yapılması gerekir. Yapılacak programlar komuoyu ile paylaşılsın ki bizde ona göre çalışalım" ifadelerini kullandı.

 

"500 BİN LİRA ÖDEYİP 20 MİLYONLUK ASFALT İSTEYEN MESKİ VAR"

Toroslar'ın asfalt problemi değil ödenmeyen asfalt bedeli problemi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "MESKİ tarafından ödenmeyen asfalt bedeli problemi var. 500 bin lira ödeyip 20 milyonluk asfalt isteyen bir MESKİ var. Bunu yanlış bilgilendirilerek Gözne'de açıklayan bir Büyükşehir Belediye başkanı var. MESKİ asfalt bedelini ödeyecek Toroslar Belediyesi'de yapacak.  Büyükşehir Belediyesinin bize ciddi miktarda borcu varken biz bunu ciddi olarak çözmüş iken tuttular yağmur suyu icat ettiler. MESKİ katı atık bedeli olarak vatandaştan alıp Toroslar Belediyesi adına  faturalara yansıttığı katı atık bedelini ödememektedir. Bunuda bir hafta içinde icat ettiği yağmur suyu bilmem neyi alacağına mahsup ediyorum diyerek ödememektedir" şeklinde konuştu.

 

"GÖZNE'DE KAHVEDE KONUŞMAK KOLAY"

Muhalefet meclis üyelerinden algı oluşturmamalarını isteyen Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmeyen asfalt bedeli problemi var. Ödenmesi gereken sadece Gözne ile ilgili 20 milyon lira. Ödenen 500 bin lira. Sen benim katı atık bedelimi de ödemeyeceksin. Ben ne ile asfalt yapacağım. Ondan sonra siz gelip burada asfalt problemi var diyeceksiniz. Buyursun Büyükşehir Belediye başkanı açıklasın. Öyle Gözne'de kahvede meydanda konuşmak kolay. Bu şehre gerginlik yaramadığı için siz bugün burada söylediğiniz için burada söyledim" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA