TOROSLAR’DAN ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERİNE DESTEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DAN ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERİNE DESTEK


 

​​​​​​​Toroslar Belediye Meclisi’nde bu yıl üniversitelerin 4 yıllık bölümünü kazanan öğrencilere 3 bin 200, 2 yıllık bölümünü kazananlara ise bin 600 TL öğrenim yardımı yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Hasan Küçük

 

Toroslar Belediye meclisinin Eylül ayı olağan toplantısının 1. Oturumu Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.  Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.  Bir önceki birleşime ait tutanak özetinin onaylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği meclisinde 1 üye ile temsil edilen Toroslar Belediyesinin Birlik Tüzüğünde yapılan değişiklik doğrultusunda 2 üye ile temsil edileceği için Salih Baysal'ın yeni üye olarak seçilmesi oy birliği ile kabul edildi.

ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Gözne Mahallesinde, 3402 sayılı Kanunun 22. maddesi uyarınca yapılacak olan kadastro güncelleme çalışmalarında, kadastro ekipleriyle birlikte görev yapmak üzere 6 kişinin bilirkişi olarak belirlenmesinin oy birliği ile kabul edildiği mecliste Toroslar Belediyesi sınırlarında 6 aydan beri ikamet etme şartı ile sınavı kazandığında Toroslar ilçesindeki okullardan mezun olması şartı ile bu yıl açık öğretim fakülteleri hariç devlet  üniversitelerin 4 yıllık kısmını kazan öğrencilere 3 bin 200, 2 yıllık bölümünü kazan öğrencilere ise 1600 TL burs verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Koordinasyon İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğünün İş Makinesi ve Taşıt Kiralanması işi ile ilgili ihalelerinin, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 67.maddesi hükmü uyarınca yıllara yaygın olarak yaptırılmasına ilişkin teklif komisyonlara havale edildi.

 

ŞEHİDİN İSMİ PARKA VERİLDİ

Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin 7. maddesi hükümlerine göre belediyemiz sınırları içerisinde sokak aralarında faaliyet yürüten semt pazarlarının genel durumlarının güncellenmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edilirken 2015 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit düşen Jandarma Er Samet Ağır'ın isminin, Portakal Mahallesi sınırları içerisinde, Akbelen Bulvarı üzerinde, Şehir Mezarlığının batısı, Mehmetçik Parkının güneydoğusu, 80050 Sokağın kuzeydoğusu ve 80052 Sokağın güneybatısında, yaklaşık 2390 m² lik alanda yer alan parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

ARKEOLOJİ GÜNLERİNE DESTEK

Ekim/2022 ayında gerçekleştirilecek olan "İçel Sanat Kulübü 27. Mersin Arkeoloji Günleri" programı için belediyemiz bütçesinden maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’nın 15.06.2022 tarih ve 11013303 sayılı yazısına istinaden, Arpaçsakarlar Mahallesi 140 ada 8 parsel ve çevresini kapsayan alanda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonunun Ortak Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

“8. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” na ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu,  İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri Komisyonu ile Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonunun Ortak Raporu oy birliği ile kabul edildi.

 Ekim ayı meclis toplantısının ise 4 Ekim'de yapılmasına karar verildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA