BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞIMIZA TAŞ YAĞACAK


 

Daha önce halkın tepkisi nedeniyle taş ocağı açmada geri adım atmak zorunda kalan şirketlerin proje değişikliği yaparak yeniden yaptığı müracaatlara Bakanlık İDK toplantısı yapılmasına karar verirken bölge halkı ise tepkili

Hasan Küçük

 

Toroslar’ın Hamzabeyli, Kayrakkeşli ve Gözne Mahalleleri ile Yenişehir İlçesinin Çukurkeşli Mahallelerinde taş ocağı tehdidi bitmek bilmiyor. Daha önce vatandaşların etten duvar örerek ÇED toplantısını yaptırmadığı Yel-Mad Madencilik, Hamzabeyli Mahallesi’nde yapmak istediği II A Grubu Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi için proje değişikliğine gitti. Şirket bazı alanları ÇED alanından çıkardı.

Yine Toroslar İlçesi Kayrakkeşli Mahallesi ile Yenişehir İlçesi Çukurkeşli Mahallesi’ne taş ocağı açmak isteyen ancak köylülerin eylemi nedeniyle ÇED toplantısını yapamayan Den-Ka Ltd. Şti’de proje değişikliği yaparak yeniden başvuruda bulundu. Den-Ka şirketi Çukurkeşli Mahallesi’nde açmak istediği Maden (Kalker Ocağı), Kırma-Eleme Tesisi ve Mekanik Plent Ünitesi Projesinden Asfalt Plenti Faaliyetini,  Kayrakkeşli’deki projeden ise Kırma-Eleme Tesisini çıkardığını duyurdu. Söz konusu projelerle ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirilmesine karar verdi.

Yenişehir Belediyesi’nin Toroslar, ilçesi Gözne Mahallesi’nde açmak istediği Kalker ocağı, kırma-eleme tesisi, asfalt plent tesisi, beton santrali ve kilit taşı bordür karo üretim tesisi projesini ise Valilikçe ÇED gerekli kararı verildi.  Yöre halkı ve çevreciler ise proje değişikliği kılıfı ile yeniden yapılan müracaatlara tepki göstererek yöreye zarar verecek tesisler için izin verilmemesi çağrısı yaptı.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA