EFTELYA SİTESİ’NDE PARK TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EFTELYA SİTESİ’NDE PARK TEPKİSİ


 

​​​​​​​Erdemli Belediyesi’nin Çeşmeli Eftelya Sitesi’nde yapmak istediği parka tepki gösteren kadın ve çocuklar iş makinasının önüne geçerken site sakinleri tapuları ile Erdemli Belediyesi’nin yolunu tuttu.

Hasan Küçük

 

Erdemli’de ilçe belediyesinin bir tatil sitesi bahçesine yapmak istediği park 40 yıllık ağaçların kesileceği ve bazı tapulu alanların zarar göreceği endişesine neden oldu.

İddiaya göre site girişinde villası bulunan bir şahıs ile yaşanan anlaşmazlık ve CİMER’e yapılan şikayetler sonrası Erdemli Belediyesi Çeşmeli Mahallesi’nde bulunan Eftelya Tatil Sitesi’nin bahçesindeki tapuda park olarak gözüken ancak yıllardır site sakinlerinin kullandığı alanda çalışmak yapmak için harekete geçti. Park yapmak için iş makinaları söz konusu sitenin yanına indirilirken ekipler tarafından işaretlenen bazı yerlerin tapulu arazileri olduğunu belirten site sakinleri duruma tepki gösterdi. Park yapımı nedeniyle tapulu arazilerinin zarar görmesinin yanında zeytin, harnup ve palmiye ağaçlarının kesileceğini ifade eden site sakinleri belediye ekiplerine tepki gösterdi. Kadın ve çocukları iş makinalarının önüne dururken bir grup site sakini ise tapularını ellerine alarak Erdemli Belediyesi’nin yolunu tuttu. Site sakinleri Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile görüşmek için Çarşamba gününe randevu alırken iş makinaları ise geri çekildi.

 Site sakinlerinden Hasip Yanar, “Burası bizim tapulu arazilerimiz. Belediye buraya park yapacağını söylüyor. Biz 40 senedir burayı kullanıyoruz. Bize satın diyoruz satmıyorlar. Burası park alanı ama bizim tapulu yerimizi de işgal etmeye çalışıyorlar. Burada yetişmiş ağaçlar var. Bu ağaçlar kesilecek. Bazı sitelerin girişi bile işaretlenmiş” dedi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA