‘İHALE PEŞKEŞİ’ İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘İHALE PEŞKEŞİ’ İDDİASI!


 

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, DHMİ’nin aralarında Çukurova Havalimanı’nın da bulunduğu 5 farklı havalimanındaki 5 ihalesinde peşkeş çekildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Uluslar arası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 29 Ekim’de açılması beklenirken yeni bir skandal ile gündeme geldi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü hakkında "görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma" iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yavuzyılmaz, kanunda belirtilen koşullar oluşmadığı halde pazarlık usulüyle adrese teslim 5 ihale yapıldığını belirtti.

Yavuzyılmaz, "Doğal afet, salgın hastalık, acil durum, yapım tekniği özellik arz eden işler için kullanılması gereken bir yöntem. Bu yöntemde ihaleye sadece belli şirketler davet ediliyor, ihaleye de sadece bu şirketler girebiliyor” dedi.

 

“USULSÜZ VE ŞEFFAFLIKTAN UZAK”

Suç duyurusunda, “Açık kimlik bilgileri tespit edilecek şüpheli şahısların, Kamu İhale Kanunu'nun ilgili hükümlerine aykırı davranarak, ekte ve aşağıda bulunan tabloda belirtilen 15.587.702.898,29 TL değerindeki 5 adet farklı işin, usulsüz ve şeffaflıktan uzak bir biçimde pazarlık usulü ile ihale edilmesi suretiyle işlemiş oldukları görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından cezalandırılması talebinde bulunuyoruz” denildi.

Yavuzyılmaz ayrıca, "5 ihalenin güncel tutarı: 15.587.702.898 TL! Peki bu şirketler kim?" diyerek bir de liste paylaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA