NE OLACAK BU BALIK PAZARININ HALİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NE OLACAK BU BALIK PAZARININ HALİ?


 

​​​​​​​Mersin’de balık av yasağının sona ermesine bir aydan daha az bir süre kalırken balık pazarının harabe hali ve çöpten geçilmeyen içler acısı durumuna isyan eden esnaf, yetkililere; “Ne olacak bu balık pazarının hali?” diye sordu

Hasan Küçük

 

Mersin’de 15 Eylül’de sona erecek balık av yasağına günler kalırken balık pazarının durumu yürek burkuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in balık pazarına giydirme yapacaklarını ve tezgahlara dokunmayacaklarını söylerken bazı tezgahların altı çöp yığınları ile dolmuş durumda. Terkedilmiş bazı dükkanların yine çöplerle dolu olması dikkat çekerek eğlence ve barların bulunduğu bölgede meydana gelen kavgaların balık pazarı ile anılması esnafı rahatsız ediyor.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

32 yıldır balık pazarında esnaflık yaptığını belirten Erkan Şimşek, “Bu memleketin çocuğu olarak belediye başkanımızdan şikayetçiyiz. Buraya her zaman gelip yapacağız. Sorunlarınızı çözeceğiz diye söz verdiler. Yapacağız dediler. Buradaki insanları çıkarmaya kalktılar. Bu insanları çıkarınca bu insanları nereye gönderecekler. Kasaplar çarşısındaki esnafa bir dükkan parası vermek ile bu işler olmuyor. Çoğu insan buradan ekmek yiyor. Buraki bazı esnafların yanında 10’a yakın çalışan var. Bu insanlar nereye gidecek. Gelip burada tadilat yapılacaksa güzel bir tadilat yapılsın. Esnafa 3-5 ay müsaade edin denilsin. Mersin’in kalbi olan çarşımız güzel olsun. Temiz olsun hijyenik olsun” dedi.

“KAVGA İLE ANILMAZ İSTEMİYORUZ”

Burada balıkçı ve kasap esnafının 80-90 yıldır kardeşçe yaşadığını anlatan Şimşek, “Ama dışarıdan gelen insanlar var. Bar ve eğlence mekanları çalıştırıyorlar. Burada zaman zaman kavga oluyor. Bu kavgalar Mersin balık pazarı, Mersin kasaplar çarşısı olarak geçiyor. Kasap ve balıkçıların bu kavga edenlerin hiçbir ilgili yok. Biz emniyet ekiplerine sürekli bunlardan şikayetçi olduğunu söylüyoruz. Bunlara bir şeyler yapmaları lazım. Burası barlar, pavyonlar sokağı değil. Bunlara bir çözüm bulunsun” dedi.

 

“MERSİN’İN KALBİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNMELİ”

Şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kasaplar çarşısı için restore, balık pazarı için ise giydirme çalışması yapacağının söylendiğini anlatan Şimşek “Burası Mersin’in kalbi. İnsanlar şu an Mezitli’ye Pozcu’ya gidiyor. Buralar güzelleştirilmeli. Mersin’in bu bölgesi eski günlerine dönmeli” diye konuştu.

 

“HER TARAF PİSLİK İÇİNDE”

Mersin balık pazarında 12-13 tane tezgah bulunduğunu anlatan Şimşek, “Burada temizlik yok. Bunu Akdeniz Belediyesi yapması lazım. Balıkçılar akşam saat 19.30- 20.00 gibi işi bitiyor. Bundan sonra buraya bazı insanlar geliyor. Buraya çöpünü, pisliğini atıyor. Madde kullanan insanlar geliyor. Biz evimize gidiyoruz. Burada ne olup bittiğini bilmiyoruz. Emniyet ekiplerimizden daha sıkı tedbir almalarını istiyoruz. Her taraf pislik içinde. Bu durumda insanlar buraya balık almak için gelmek istemiyorlar” diye konuştu.

 

“15 YILDIZ SÖZ VERİLİYOR AMA ÇİVİ ÇAKILMADI”

Eliyle balık pazarının harabe haline gelen boş tezgahlarını gösteren Şimşek, “Bu tezgahlar boş. Birkaç gün sonra av yasağı sona erecek. İlgili belediye hangisi ise bu harabe durumla ilgili bir çalışma yapmalı. Bize 15 yıldır söz veriliyor. Şöyle yapacağız böyle yapacağız diyorlar ama hiçbir yatırım yapılmadı bir çivi bile çakılmadı” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA