MERSİN’DE TRAFİK DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE TRAFİK DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR


 

  Haber Merkezi

 

Mersin’de trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla gerçekleştirilen denetimler aralıksız sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amacıyla kentte toplumun ortak kullanım alanları, cadde, sokak, kavşak ve stratejik yerlerin gün boyu izlenmesi ve takip edilmesi esasına dayanarak işleyen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile trafik kural ihlallerinin tespit edilmesi amacıyla 1 Temmuz – 19 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerinde; 318 sürücünün kırmızı ışık kuralını ihlal ettiği, 42 sürücünün seyir halinde cep telefonu kullandığı, 309 araç sürücünün duraklamanın yasak olduğu yerlere park ettiği, 195 kişinin emniyet kemeri kullanmadığı, 166 kişinin koruma başlığı kullanmadığı, 202 sürücünün trafik işaretleri levhalarına uymadığı, 4 araç sürücüsünün ışıklı / ışıksız yaya veya okul geçitlerinde yayalara ilk geçiş hakkını vermediği tespit edilerek işlem yapıldı. Toplam bin 420 trafik kuralı tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Ayrıca; aynı tarih aralığında sivil trafik ekipleri tarafından daha önceden belirlenen uygulama alanlarında yapılan denetim sonucunda; 2 bin 625 toplu taşıma aracına, 6 bin 617 elektrikli bisiklet / motosiklet sürücüsüne cezai işlem uygulandı. 13 bin 866 araç/ sürücünün hız ihlali yaptığı, 4 bin 616 sürücünün seyir halinde cep telefonu kullandığı, 2 bin 987 sürücünün belgesiz olarak araç kullandığı, 1.179 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı ve sürücü belgesinin geçici olarak geri alındığı tespit edildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından sürücülere ve yolculara seyahatleri boyunca can güvenlikleri için seyir halinde kırmızı ışık ve diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılarak denetimlerin devam edeceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA