“YENİ ECZACILIK FAKÜLTESİ AÇILMASIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YENİ ECZACILIK FAKÜLTESİ AÇILMASIN”


 

60 eczacılık fakültesi ile dünyada en fazla eczacılık fakültesinin bulunduğu 3. ülke olan Türkiye’de yeni eczacılık fakültesi açılmasının meslektaşlarını işsizliğe iteceğini ifade eden Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, “Yeni eczacılık fakültesi açılmasın” dedi.

Hasan Küçük

 

Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, zaman zaman gündeme gelen eczaneler arası mesafe,  nüfusa göre eczane açılması ve eczacılık fakülteleri ile ilgili gazetemize açıklama yaptı. Eczaneler arası mesafenin 2012’deki yasada çıkmadığını ifade eden Sağır 2012’deki yasada nüfusa göre bir tahdit uygulaması geldiğini buna göre 3 bin 500 kişiye bir eczane açılır dendiğini kaydetti.

Bu konu ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Sağır, “Siz diyorsunuz ki 3 bin 500 kişiye bir eczane açacaksınız. Sayılar ve şartlar ortada. Ama buna rağmen yeni yeni bir sürü eczacılık fakülteleri açıyorlar. Arkadan bir sürü eczacı geliyor. Bu meslektaşlarımızın işsiz olacağı işsiz eczacı ordusuna katılacakları çok aşikar. Türkiye’de 60 tane eczacılık fakültesi var. Biz yeni eczacılık fakültesi açılmasını istemiyoruz. Bugün dünyada en fazla eczacılık fakültesi olan 3. ülkeyiz. Avrupa ülkeleri ile kıyasladığınız takdirde bizim ile nüfusu aynı olan Almanya, İspanya gibi ülkelere baktığınız zaman nerede ise onların 2-3 katı bizim eczacılık fakültemiz var. Kısacası eczacılık fakültesindeki şu andaki meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunu gelecekte işsizlik bekliyor. O yüzden Türkiye’de bir istihdam ve planlama yapılması gerekiyor. Bu planlamaya göre öğrenci yetiştirmek gerekiyor. Bu sadece eczacılık için değil bütün meslek grupları için geçerli. Siz sırf popülizm  adına buraya fakülte açalım şurada şu olsun dediğinizde bunun kıymeti kalmıyor. Çünkü nicelik niteliğin önüne geçiyor. Önemli olan niteliktir” şeklinde konuştu.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKLE İLGİLİ SIKINTILARIMIZ VAR”

Eczacıların yapısal sorunları olduğuna dikkat çeken Sağır, “Yapısal sorunlarımız var. Diğer taraftan sosyal güvenlik kurumu ile ilgili sıkıntılarımız var. Bu işin sürdürülebilirliği ile ilgili sıkıntılarımız var. Biz bu sürdürülebilirlikle ilgili sıkıntıyı çözdükten sonra diğerlerine yönelebileceğiz. Çünkü sahada olmadığımız takdirde diğer sorunların bir kıymeti kalmayacak” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA