BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR!


 

Ağaç zehirleme skandalının baş aktörleri adliyede birbirlerini suçlayarak aklanmaya çalıştılar! Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kamu malına zarar verme suçundan Çakır ve Gökçek hakkında tutuklama talebiyle itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Özgecan Aslan Meydanı'nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacına matkapla 9 delik açılıp içine asit benzeri bir sıvı enjekte edildi. Hızla kuruyan sembolik ağacı kurtarmak için çalışmalar başladı.

Ülke gündemine oturan olayla ilgili ağaca zehir enjekte edenlerin kullandığı aracın Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandığı tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda aracın sürücüsü belediye çalışanı Yusuf Soyak yakalandı. Soyak’ın yanında Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır'ın da olduğu tespit edildi. Talimatı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı olan Serdar Salim Gökçek'in verdiği iddia edildi.

Ağacın zehirlenmesi ile ilgili Başkanı Selim Serdar Gökçek, CHP Toroslar Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır ve sürücü Yusuf Soyak, gözaltına alınarak emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından kamu malına zarar vermek suçundan adliyeye sevk edildi. Ancak Gökçek, Çakır ve Soyak adliyede serbest kaldı.  

 

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Adliyede nöbetçi mahkemeye çıkarılan isimler olayla ilgili ifadelerinde birbirlerini suçlayarak sıyrılmaya çalıştı.

Şoför Yusuf Soyak, CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır ile birlikte Daire Başkanı Gökçek’in yanına gittikleri ve kendilerine zehir verildiğini söyleyerek, “Oğuzhan ile birlikte gidip bu zehri ağaca enjekte etmemizi söyledi. Biz de bunun üzerine olay yerine giderek ağacı matkap ile delip zehri enjekte ettik” dedi.

Ancak Oğuzhan Çakır iddiaları reddederek, kendisini aklamaya çalıştı. Çakır, Daire Başkanı Gökçek’in yanına gitmediklerini, ondan her hangi bir emir almadıklarını, Soyak’ın neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini söyledi.

Çakır, olay yerine neden gittiğini açıklamazken suçu Soyak’a atması dikkat çekti.

Daire Başkanı Gökçek ise kimseye her hangi bir talimat vermediğini, olayla ilgisi olmadığını iddia etti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kamu malına zarar verme suçundan Çakır ve Gökçek hakkında tutuklama talebiyle itiraz etmeye hazırlandığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA