ZAMMA HAYIR BORÇLANMAYA EVET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZAMMA HAYIR BORÇLANMAYA EVET


 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün zam talebini kabul etmeyen Cumhur İttifakı, 21 milyon 450 bin TL borçlanma yetkisine ise geçit vermeye hazırlanıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

MESKİ’nin 2022 Yılı 2. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı bugün Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılacak. Toplantı öncesi dün yoğun bir görüşmeye imza atan belediye ve MESKİ yönetimi ile Cumhur İttifakı, borçlanmada anlaşırken, zamda anlaşamadı. Zam talebini kabul etmeyen Cumhur İttifakı,  21 milyon 450 bin TL borçlanma yetkisine ise geçit vermeye hazırlanıyor.

 

21 MİLYON 450 BİN TL BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ

6 Temmuz’da yapılan ilk toplantıda yaklaşık 10 bin su abonesi bulunan MESKİ, 1 milyar 518 milyon TL olarak kabul edilen 2022 mali yılı bütçesini 805 milyon 310 bin TL ek ödenek ile 2 milyar 315 milyon TL’ye çıkarmak ve 21 milyon 450 bin TL borçlanma yetkisi istiyor.

 

TEFE TÜFE İLE ZAM YÜZDE 100’Ü BULACAK

MESKİ ayrıca yine bir önceki toplantıda şuanda su fiyatlarında 7. sırada olan Mersin’de su ücretlerine zam yapmak istedi. Ancak Ocak –Haziran arası yapılmak istenen yüzde 45 oranındaki ikinci zam ve TEFE TÜFE ile birlikte bir metreküp su ücreti yaklaşık yüzde 100’lük bir zamma denk gelerek 6,55’den 13,12’ye çıkacak.

İlgili komisyonlara giden teklifler bugün yapılacak toplantıda karara bağlanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA