BİSİKLETLİ KADINLAR: EN BÜYÜK CEZAYI ALSINLAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİSİKLETLİ KADINLAR: EN BÜYÜK CEZAYI ALSINLAR


 

Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki yarım asırlık ağacı kurutanların CHP’liler olduğu ortaya çıkarken Her hafta Salı günü ‘O ağacın altında’ diyerek buluştukları ağacın kurutulmasına tepki gösteren Bisikletli Kadınlar yapanların en büyük cezayı almasını istedi.

Hasan Küçük

 

Mersin’in Yenişehir ilçesi Özgecan Aslan Meydanı'nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacının kökünün matkapla delinerek 9 delik açılıp içine asit benzeri bir sıvı enjekte edilerek kurutulması herkesin tepkisi çekerken Her hafta Salı günü ‘O ağacın altında’ diyerek söz konusu ağacı buluşma yeri olarak adres gösteren Bisikletli Kadınları derinden yaraladı.  Emniyetin yaptığı araştırma ve mobese kameraları incelemesi sonucu Büyükşehir Belediye Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Selim Serdar Gökçek, CHP Toroslar İlçe Başkanı Oğuzhan Çakır ve araç sürücüsü Yusuf Sayak göz altına alındı.

Her Salı günü ‘o ağacın altında’ buluşan Mersin Bisikletli Kadınlar yine aynı yerde buluşarak açıklama yaptı. Bisikletli Kadınlar adına açıklama yapan Ebru Petek Budur, “Biz burada toplanan bisikletli kadınlarız. Her hafta Salı günü ‘o ağacın altında’ adresi ile buluştuğumuz evimizden sonra ikinci yerimiz gibi gördüğümüz yerdeyiz” dedi.

 

“BU SUİKASTI HER YERDE DİLE GETİRDİK”

5 Temmuz Salı günkü buluşmalarında ağaçlarının hastalandığını fark ettiklerini ifade eden Budur, “3 yaprağından birisi kahverengi yanıktı ancak aklımıza kötü şeyler gelmedi. Bayramın 2. günü arkadaşlarımız ağacın yapraklarının tamamen yandığını gördüler. Tamamen kahverengiye dönüşmüştü. Dalları ve yaprakları kurumuştu. Bayramın 2. gününden itibaren bayramı yaşayamadık. Bütün gündemimiz bu ağaç ile ilgili oldu. Fark edildi ki ağacın gövdesinde toprağa yakın bölgesinde 9 tane matkapla 1 santim genişliğinde delikle açılmış ve etrafa yayılan koku ile zehir enjekte edildiği fark edildi.  Hem çevrede yaşayan sakinler hem bisikletli kadınlarında dayanışması ile ağaç ile ilgili yaşanan bu üzücü suikast, sabotaj, cinayet artık ismini ne söylerseniz bu durumu biz her yerde dile getirdik” şeklinde konuştu.

 

“ADALET ÖNÜNDE EN YÜKSEK CEZAYI ALSINLAR”

Bayramın 3. günü Orman Bölge Müdürlüğü ve Cevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ekipler gelerek ağacın toprağından, yaprağından ve gövdesinden numuneler alarak tahliller yaptığını anlatan Budur, “Arkadaşlarımız sürekli ağacın yanına gelerek şifa olmaya çalıştı. Büyükşehir Belediye Başkanımızda ağaç için ne yapılması gerekiyorsa yapılsın talimatı verdi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın talimatı ile de ekipler geldi. 5 gün sonra tedavi yöntemi uygulandı. Ağaçta yeni filiz görürsek bu bizi çok mutlu edecek. Bunu yapanların ve yaptıranların en yüksek cezayı adalet önünde almalarını istiyoruz. Ağacın, canlının nefesini kesene insan bile demek zor geliyor. O yapanların yada yaptıranların da bir gün o ağaç gibi nefesleri kesilecektir” diye konuştu.    


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA