KAZALARIN NEDENİ KURAL İHLALİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZALARIN NEDENİ KURAL İHLALİ


 

Haber Merkezi

Mersin Emniyet Müdürlüğü ilde meydana gelen ve mobese kameralarına yansıyan trafik kazalarını paylaştı. Kazaların kural ihlallerinden kaynaklandığına dikkat çekilirken vatandaşlar trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarında         sürücülerin; kırmızı ışık ihlali, karşı yönden gelen trafiğin kullandığı yola girme (ters yön), arkadan çarpma, geçme yasağı olan yerlerden geçme, doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma, şerit ihlali, kavşaklarda geçiş önceliğine uymaması, yolcuların; taşıttan sarkma, habersiz taşıta binme/inme, kask veya emniyet kemeri kullanmama ve açık yük üzerinde seyahat etmesi, yayaların ise yaya yolunda yürümemesi, taşıt yolu, yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışları dışındaki yerlerden geçmesi gibi kuralların ihlal edilmesi nedeniyle ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının meydana geldiği ifade edildi.

Trafik kural ihlallerinin arttığı ve bu sebeple kazaların yoğunlaştığı yerlerdeki ihlallerin azaltılması için sürücü ve vatandaşların duyarlı olmaya davet edilerek, yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları,  hız limitlerine uymaları, alkollü araç kullanmamaları, emniyet kemerlerini takmaları, takip mesafesi kurallarına uymaları, cep telefonuyla görüşme yapmamaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, okul ve yaya geçitleri ile kavşak giriş ve çıkış noktalarından geçen veya geçmek üzere olanlara durarak yol vermeleri konusunda uyarıldı. Kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edilmesi istendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA