“HODRİ MEYDAN; HALKA SORALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HODRİ MEYDAN; HALKA SORALIM”


 

Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesine içine AVM ve otel yapılacağı endişesi ile karşı çıkılırken Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan: “Hodri meydan; halka soralım” çıkışı geldi. Başkan Seçer ise projeyi yargıya taşıyacaklarını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesinde Çamlıbel Balıkçı Barınağının yerine su sporları merkezi yapma projesi ile ilgili konu kurum görüşü talebi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Meclisine geldi.

İmar değişikliği talebi askıya çıkarılan ve “ÇED gerekli değildir” kararı alınması nedeniyle tepki çeken projeye Akdeniz Belediye Meclisi’nden red kararı çıkarken, Büyükşehir’de ki tartışmalarda da tansiyon yükseldi.

Mersin Marina’nın alışveriş merkezine dönüşmesi nedeniyle benzer durumun burada da yaşanmasına ilişkin endişelerin yeniden gündeme getirildiği toplantıda projeyi önce CHP’li Abdurrahmen Yıldız daha sonra HDP’li Ali Tanrıverdi ile CHP’li bazı meclis üyeleri eleştirdi.

 

SEÇER: “YARGIYA TAŞIRIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, “Bizim Marina’dan zaten ağzımız yanmışken Çamlıbel’in denizle alakası kesilmek isteniyor. Su sporları merkezi yapılsın ama bu kadar teferruatlı olma. Esnafa da çağrı yapıyorum. Bu acele neden? Böyle bir iş 6 ayda biter mi? İhalesi bitirilemez. Yanlış hesap Bağdat’tan döner. Burada yanlışlık var. Biz burayı yapalım dedik, böyle bir proje var dediler. ÇED raporu istenmiyor, biz bir hafta orayı temizlemeyelim, halini görün. Büyükşehir’den ÇED ile ilgili görüş istenmiyor, ilçe belediyesinden isteniyor olumsuz görüş veriliyor ama onay veriliyor. Nereden baksan tutarsızlık. Bunu komisyona sevk edeceğim. Gerekirse kararı yargıya taşırız, 6 ay sonra bu memleket seçim atmosferine girecek. Bu işte yanlış yapan bürokratların da başı ağrır çünkü biz bu işi yargıya götürürüz. Gözden kaçırılarak, ne olduğunu bilmeden yapmak doğru değil” dedi.

 

“KENDİNİZ YAPMAK İÇİN ENGELLİYORSUNUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise projeyi savundu. Projenin 233 bin metrekare alanda yapılacağını söyleyen Gültak, “Mersin denize sıfır bir şehir ama su, yelken sporlarının yapılacağı hiç bir tesis yok. Biz denizle karşı karşıyayız, yelken sporundan Toros dağları kadar uzağız” dedi.

Başkan Seçer, “Seneye olacak” derken, Gültak, “Demek ki sizin böyle bir planınız var o yüzden bu projeyi engelliyorsunuz. Böyle bir spor tesisini Mersin’e kazandırmak istiyoruz. Ama Çankaya İlköğretim Okulu’nda, başka konularında olduğu gibi buzağı arıyor birileri, niyet kötü. Bu konuyla ilgili burada hiç hoş olmayan bir kavga da yaşandı. Çantacılardan bahsedildi” dedi.

 

“GÜLTAK’I HERKES TANIR HESABINI VEREMEDİĞİ HİÇBİR İŞ OLMAZ, O ÇAMUR TUTMAZ”

Seçer, “Biz haklı çıktık” derken, Gültak, “Ortada daha ihale yok. Doğmamış çocuğa siz don biçiyorsunuz. Müteahhitlerden bahsediyorsunuz. Tüm Mersin biliyor ki Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesini Gültak takip ediyor. Allah şükür Gültak’ı herkes tanır hesabını veremediği hiçbir iş olmaz, o çamur tutmaz. Gültak üzerindeki gömlek kadar beyazdır” dedi.

Seçer ise “Biz kimseye çamur atmayız. Benim seninle birebirde bir işim yok, ben kamunun hakkını savunmak zorundayım. Siz belediye başkanısınız, onu yapan kurum siz kendinize neden alıyorsunuz? Alınmayın. Bize de haksızlık ediyorsunuz” dedi.

Başkan Gültaki ise “Haksızlık yapmıyorum, yarattığınız imaj belli. Hesabını veririz. Burada bir tesis yapılıyor, şehrim adına üzülüyorum. Su sporları ile ilgili hiçbir merkez yapılmamış. Her şeye rağmen de bunu yapacağız.

Az önce de zikrinizi söylediniz,demek ki sizin de böyle planlarınız var. Meclis merak etmesin amatör balıkçıların hiçbir kaybı olmayacak, onu garanti altın alıyoruz. 330 amatör balıkçı var, kiralarında artış olmayacak. Ortada çocuk yok siz mavi, pembe don alıyorsunuz. Bunları nereden uyduruyorsunuz?  450 tane yeni yatın yanaşabileceği alan yapılacak” dedi.

Araya giren Başkan Vahap Seçer ise “Dolanıp duruyorsun, Atatürk Parkı’ndan alınacak 16 dönüme gel. Ana endişe duyulan konularda aydınlat, ikna et” çıkışında bulundu.

 

“OTEL YAPILAMAZ”

Başkan Mustafa Gültak ise “Neden sabote ediyorsunuz? Sakin olun” diyerek, detaylara dair bilgi verdi. Proje ile çok daha nezih bir balıkçı barınağı yapılacağını aktaran Gültak, “Modern, Mersin’e yakışır. 13 bin metrekare kapalı alan olacak, yarısından çoğu su sporları merkezi için kullanılacak. Otel yapılma şansı sıfır çünkü buraya yapılacak yapıların yüksekliğin 7,5 metreyi geçme şansı yoktur. Ne cumhuriyet meydanının ne Çamlıbel’in önünün kapanması söz konusu değildir. Biz bu projeleri sizlere ulaştırdık, bizzat ben de geldim. Ham projeyi ben de bilmiyorum. O ihale sürecinde netleşecek” dedi.

Yine arayan giren Vahap Seçer ise “Plan açıklamasına bir not düşülse, konaklamayı kaldırsanız, yeme içme alanları belirlense. Çamlıbel esnafına sıkıntı yaşatabilecek konuların önüne geçsek. Daha sade insanların kafaların karıştırmayacak uygulamalar yapın ben destekleyeyim. Vaziyet planına işlensin bunlar”.

 

“ATATÜRK PARKI’NDAN BETON 9 DÖNÜM ALINACAK”

Başkan Gültak ise “Burada kafa karıştıracak bir şey yok” diyerek, açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhuriyet Meydanı’nın altına inmek istediniz. Projenin ekonomik olması önemli. Buraya inemeyiz. Bu iş sıkıntılı ve pahalı bir iş. İleride bunlar denenebilir.

Çok iyi biliyorsunuz ama bahsetmediniz bu proje içinde zaten 700 kişilik otopark var ki bine kadar da çıkartılabilir. Merkezin en büyük sorununa da bir çözüm.

Bunun için Atatürk Parkı’ndan 18 dönüm yer alınıyordu. Ama biz bunu 9 dönüme düşürdük. Alınan dönüm yeşil alan değil, betonlaşmış meydan olarak kullanılıyor. Yani çevre, ağaç kıyımı söz konusu değil. Otopark yapılarak Mersin’in en kritik sorununa da özüm üretilmiş oluyor. Mimarlar ve Şehir Plancılar Odası’nın görüşünü de aldık bu konuya ilgili.

 

“YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE AÇIK İHALEYE ÇIKACAK”

Gelecek ay askı süresi bitiyor. Her hangi bir itiraz olmaz, yargıya taşınmaz ise Ulaştırma Bakanlığınca yap işlet devret modeliyle açık ihale yapılacak. İhaleye herkes girebilir. Çantacılarla şunlarla bunlarla bakanlığı zan altında bırakmanın anlamı yok. Burada her hangi bir yere rant sağlama gibi bir durum söz konusu değildir.

Benim sizden bir ricam var hodri meydan diyorum; çarşı ve Çamlıbel esnafını toplayalım, projeye karşılar mı, değiller mi dinleyelim. Orada aktif çalışan insanların tek tek görüşünü alalım. Açık bir oturum yapalım. Buna var mısınız, ben varım. Esnaf istemiyorsa zorla bir şey yapmıyoruz. Biz bu esnaflarla günlerce saatlerce toplantı yaptık. Siz de biliyorsunuz.

Burada 0,20 yoğunluk yapılmıştır, Türkiye’de ki tüm su sporları merkezinde standart böyledir. Buraya ekstra bir yoğunluk verilmemiştir. Millet Bahçesi ile de çok güzel entegre bir tesis olacaktır. Çamlıbel esnafı, yaşayanı projeyi yüzde 90 oranında onaylamaktadır”.

 

GÜLTAK: “HODRİ MEYDAN; HALKA SORALIM”

Ancak Vahap Seçer, Başkan Gültak’a ısrarla, “Marina mı AVM mi? doğru söyleyin, nedir orası? Marina kisvesi altında AVM’dir. Teknelere hizmet mi veriyor, AVM mi?” derken Gültak, “Hodri meydan, Çamlıbel ve Atatürk esnafı bu projeyi reddediyorsa vazgeçeceğiz” dedi.  

Vahap Seçer ise “Yangından mal mı kaçıyorsunuz? Seçim arifesi dur bakalım kim orayı alacak? Bir sene kalmış, kim alacak belli olmaz. Niyetimiz olumsuz. Kent yararına olsa hakkımı kullanırım” dedi.

Başkan Gültak ise “Buyurun Çamlıbel esnafını beraber gezelim” çağrısını yineledi. Başkan Seçer ise itirazlarını yaparak, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Müzakerelerin ardından kurum görüşü talebi ilgili komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA