KASAPLAR ÇARŞISI BİLMECESİ SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KASAPLAR ÇARŞISI BİLMECESİ SÜRÜYOR!


 

Kasaplar Çarşısı’ndaki 72 dükkan sahibinin 50’sinin Büyükşehir’in kamulaştırma kararını kabul etmediği için Başkan Seçer ile görüşmek istemesine rağmen randevu alamadığı ortaya çıktı.

Hediye EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Temmuz ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Kaplar Çarşısı’nın restore edilerek kente kazandırılması ile ilgili konu yine gündem oldu.

 

“ESNAF SATMAK İSTEMİYOR”

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara konuyu gündeme taşıyarak, Büyükşehir Belediyesi’nin çarşıda yapmak istediği proje ile ilgili bölge esnafının kamulaştırma karşıtı olduğunu söyleyerek, taleplerine kulak vermeye çağırdı.

Topkara, “Her belediye başkanının her döneminde projesi, çalışması olan Kasaplar Çarşısı’nın başkanı ve yönetimi ile görüştüm. Büyükşehir olarak 2020’de 72 dükkanın kamulaştırılması için karar almışız. Ama çarşı yönetimi, esnaflar ‘biz burayı satmak istemiyoruz, buralar babadan kalma, belediye ile ortak olarak çalışma yapmak isteriz, her türlü çaba ve gayrete varız, başkanımızdan randevu talebinde bulunduk, randevu vermedi, bekliyoruz, kamulaştırma değil, ortak sokak çarşı güzelleştirilmesi projesine taraftarız’ diyorlar” dedi.

 

SEÇER’DEN “ZORLAMA YOK” SAVUNMASI

Vahap Seçer ise projeye dair bir sorun olmadığını savunarak, “Kim neyi şikayet etti anlamadım. 72 dükkan var, 21 dükkan sahibi ile anlaşma sağlandı. Bu çalışmaları Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber götürüyoruz. Kamulaştırma diye metazori bir şey yapmıyoruz. Dükkanların bir kısmı bizde kalsın, restorasyon miktarı ne ise sizi borçlandırırız dedik. Ama hangi konuda çalışma yapılması gerektiğine biz karar vereceğiz dedik ve onlarda kabul etti. İsteyen bize satar, isteyen satmaz. Satmayanların dükkanlarını da restore edeceğiz.

 

GÜLTAK’TAN MECLİSE GELSİN ÇAĞRISI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bölge esnafının kendisine de durumu ilettiğini ve çözüm için destek istediğini söyledi.  Bölge için yapılacak projenin meclise getirilmesini öneren Gültak, “Bana geldiklerinde, ‘gidin Vahap başkan ile çözün’ dedim. Kamulaştırmayı kabul etmiyorlar. Esnaf, ‘Büyükşehir’in yapacağı restorasyonda ciddi bedeller çıkarsa biz bunu nasıl ödeyeceğiz’ diyor. Konuyu meclise getirirsiniz restorasyon kararı verebiliriz. Bazı sokaklar, dükkanlar meclis kararı ile komple restore edilebilir. Bence meclise getirin, meclis yetki verir size. 50 kişi kamulaştırma konusunda sıkıntı çıkarıyor” dedi.

 

“BİRİLERİ FARKLI BİR AMAÇLA BU İŞLERİ YAPIYORSA…”

Başkan Seçer ise “Meclise getirilecek bir konu değil. Bana yansıyan bir sıkıntı yok. Arada birileri farklı bir amaçla bu işleri yapıyorsa bilemem. Ben görüştüm, aynı şeyleri bir daha bir daha görüşmenin ne anlamı var. Bir görüşelim. Biz bu arkadaşlarla toplantı yaptık. İhtiyaç duyulursa benim olduğum bir toplantıyı tekrar koyarım da ben olmadan da toplantı yapılabilir. Ben kendi arkadaşlarımla bir görüşeyim” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA