YASAK DİNLEMEDİLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASAK DİNLEMEDİLER!


 

Mersin’de ormanlık alanlara girişler yasaklanmasına rağmen Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda vatandaşın piknik yapmak için ormanlık alanlara gittiği görüldü. Öte yandan ormanlık alanlarda oluşan çöp yığınları da yine utanç görüntüleri olarak kameralara yansıdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Havaların ısınmasıyla ormanlık alanlarda çıkabilecek yangınların artabileceğinden Mersin Valiliği, il genelinde ormanlık alanlara girişleri 8 Temmuz’da 31 Ağustos tarihine kadar yasakladı. Karara uymayanlar hakkında adli ve idari işlem uygulanacağı bildirilse de Kurban Bayramı tatilinde yasağa rağmen bazı vatandaşların piknik yapmak ve için ormanlık alanlara gittikleri görüldü.

Özellikle yayla kesimlerinde ki ormanlık alanlarda yoğunluk yaşanırken hem serinlemek hem de manzaranın tanıdı çıkarmak isteyenlerin dere kenarlarında yoğunlaştığı görüldü.

Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda ve orman kenarında mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak dahi yasak olurken dinleyen olmadı.

Gerek orman gerekse çevresinde piknikçilerin özellikle ateş ve mangal yaktığı gözlendi.

İlçe kaymakamlıkları ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekiplerinin denetimleri de ormanlık alanları korumaya yetmedi. Denetimleri yetersizliği yasağın delinmesine neden oldu.

 

UTANÇ GÖRÜNTÜSÜ!

Öte yandan ormanlık alanlarda oluşan çöp yığınları da yine utanç görüntüleri olarak kameralara yansıdı. Özellikle Toroslar’ın yeşil doğasıyla buluşmak isteyen piknikçilerin tercih ettiği bölgelerde oluşan çöp yığınları tepki çekti. Bazı vatandaşlar bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak duuma tepki gösterdi. Duyarlı vatandaşlar topluma çevre temizliği çağrısı, yetkililere ise daha fazla önlem çağrısı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA