“ÖRGÜTLÜ OLALIM SEYİRCİ KALMAYALIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖRGÜTLÜ OLALIM SEYİRCİ KALMAYALIM”


 

​​​​​​​Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan bir işçi, asgari ücret görüşmelerinde işçilerin sessiz kaldığına dikkat çekerek “Örgütlü olalım seyirci kalmayalım”dedi.

Hasan Küçük 

 

Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir işçi Dev Tekstil İş sendikasının facebook sayfasındaki yazısında güçlü olmak için örgütlenmenin önemine dikkat çekti.

Tekstil işçisi, asgari ücrete yapılacak zammın uzatmalı tartışmalardan sonra açıklandığını ifade ettiği yazısında “Asgari ücretlilerin sefaletini değiştirmeyecek ücret açıklandı. Bu süreçte fabrikalarda her işçi zamma odaklanmıştı. Hepimiz gelecek zammın her gün artan zamlı ürünlerle eriyeceğini biliyorduk. Ama yine de zam beklentisi herkesin gündemindeydi” dedi.

İşçiler olarak kendilerinin hem izleyen tarafta olmalarının sorun olduğunu ifade eden tekstil işçisi şunları kaydetti: “Birileri bizim adımıza konuşuyor, karar alıyor ve açlık sınırının çok altında bu ücretle yaşamamızı bekliyor. Daha doğrusu dayatıyor. Oysa ki ek gelir bulmak için çırpınan, mesailere gönüllü kalan, her türden baskıya sessiz kalan bizleriz. Ama bizi ilgilendiren bu konuda çok sessiziz. İşçiler birlik olup mücadele sahnesine çıkıncaya kadar da böyle olacak. Denilebilir ki tek başımıza ne yapabiliriz, nasıl değiştire biliriz?  Aslında sorunun cevabını her işçi biliyor. Başta çalıştığımız fabrikadan başlamak üzere işçiler olarak sınıfımızı safımızı bilip örgütlenerek. Korku duvarlarını aşarak, güvensizlik zehrinden arınarak, işçi arkadaşlarımızla kendi gerçek gündemlerimizi konuşarak çözüme bir adım yaklaşabiliriz. Örgütlenirsek hem toplumsal mücadelenin bir parçası olarak işçi sınıfın ilgilendiren her konuda taraf oluruz hem de işyeri örgütlenmesi sayesinde daha iyi ücretler ve çalışma koşullarına sahip oluruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA