MUHALEFET SEÇER’E SESLENDİ: “AKDENİZ’E SÖZÜNÜ YERİNE GETİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHALEFET SEÇER’E SESLENDİ: “AKDENİZ’E SÖZÜNÜ YERİNE GETİR”


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, MESKİ ile ilgili 4 yıldır Akdeniz’e yatırımda pozitif ayrımcılık yapma sözünü yerine getirmediğini hatırlatan muhalefet, “Sözünüzü yerine getirin çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in hizmette ne geri kamış bölgesi olarak öne çıkan Akdeniz ilçesinin Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nden beklediği hizmet ve yatırımların bir türlü tam olarak hayata geçmemesi hem muhalefetten hem de HDP’den eleştiri gelmesine neden oldu.

 

7 MAHALLEDE 100 BİN VATANDAŞ HİZMET BEKLİYOR

MESKİ’nin 2022 yılı 1.olağanüstü genel kurul toplantısında konuyu ilk olarak gündeme getiren HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, MESKİ’nin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Akdeniz’e yatırımların artmasını istedi.

Öte yandan MESKİ’nin Akdeniz ilçesindeki hizmet yetersizliğine de vurgu yapan Ali Tanırverdi, özellikle 100 bin kişinin yaşadığı 7 mahalledeki eksikliklere dikkat çekti. Tanırverdi, “Hal Caddesi ile Çiftçiler Caddesi arasında ve Çevre Yolu üst tarafında bir ada var. Bu ada içinde 7 mahalle bulunuyor. Bunların nüfusu 93 bin 216 kişi. Yani bir ada da 100 bin insan yaşıyor. Başarılı çalışmalar yapılırken nüfus yoğunluğu dikkate alınmalı. Akdeniz’de ki bu ada içindeki 7 mahalleye yeteri kadar altyapı yatırımının gitmediği izlenimini edindim. Buranın altyapısı 50 yıl önce yapılmış. MESKİ’de biliyor her gün bir yerde arıza oluyor. Evet anında müdahale ediyorlar ama bu altyapının en azından bir bölümünün gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu konuya el atılmalı, hiç olmazsa önümüzdeki yıl planlamaya alınmalı” diye konuştu.

 

“ÇAVUŞLU DERESİ ISLAH EDİLMELİ”

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seçim öncesi Çavuşlu Deresi’nin ıslahı ile ilgili verdiği sözü de anımsatan Tanrıverdi, sözün yerine getirilmesini isteyerek şunları söyledi: “Yine aynı bölgeyi ilgilendiren Çavuşlu Deresi ile ilgili seçim öncesi başkanım siz orayı gezerken öncelikle orada yaşayan vatandaşların talebi; ıslah yapılmasıydı ve siz de taahhütte bulunmuştunuz. Evet bir takım çalışmalar yapıldı. Mekanizmayı da biliyoruz burası DSİ’ye bağlı ama yine koku ve kirlilik var, müdahale edilmesi gerekiyor.

DSİ bazı eksiklere rağmen burayı belediyemize devretmek istiyor. Vatandaş DSİ veya başka yeri değil belediyemizi muhatap alıyor. DSİ’nin görevlerini devralarak bu konuya el atılmasını talep ediyoruz, vatandaşların da bu konuyla ilgili yoğun müracaatı var”.

 

“AKDENİZ 4 YILDIR HİZMET SÖZÜNÜZÜ TUTMANIZI BEKLİYOR”

AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan da, Akdeniz ilçesindeki yatırım azlığını eleştirerek, 4 yıldır Başkan Vahap Seçer’in, “Akdeniz’e her zaman her yerde pozitif ayrımcılık yapacağım” sözünün karşılığını göremediklerini söyledi.

Turan, “3 yıldır Akdeniz’in sorunlarını sıkıntıların ifade ediyoruz. 13 ilçe içinde en fazla altyapı, kanalizasyon sorunu olan bölge Akdeniz. Ali bey bazı mahallelere değindi. Çay, Çilek, Gündoğdu, Özgürlük Mahallelerinin muhtarları da birkaç ay önce talepleri olmuştu. Hala bu bölgeye yönelik ciddi bir yatırım görmedik. Geçmişte buralara yatırım yapımlı ama 5 yıl önceki nüfusu ile şuan ki nüfus aynı değil. Şuan altyapı ile ilgili ciddi değişiklikle ihtiyaç var. 

Ayrıca Akdeniz’in kırsal bölgeleri de uzun yıllardır yatırım beklenti içinde.

Çay, Çilek ve Özgürlük Mahallelerinde ikinci katlara su çıkmıyordu bu sorun çözüldü, buna teşekkür ediyoruz.

Kırsaldaki köylerimizin yüzde 90’ında altyapı yok. Üstelik bunlardan atıksu bedeli alıyoruz.

Akdeniz’in ivedilikle çözülmesi gereken sorunları var. Biz 4’üncü seneye girdik hala aynı konuları ifade ediyoruz ama mesafe kat edilmedi. Bu çalışmalar hızlandırılmalı ki biz de vatandaşın karşısına çıktığımızda mahcubiyet yaşamayalım.

Her platformda ‘Akdeniz’e her zaman her yerde pozitif ayrımcılık yapacağım’ dediniz ama 4 senedir bunu göremedik” dedi.

 

37 NOKTADA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Akdeniz’de bazı bölgelerde eski altyapıların yenilenmesi gerektiğini söylüyorsunuz, ayrıştığımız hiçbir nokta yok. Bir çok noktada çalışmalarımız devam ediyor. Şuan öz kaynaklardan 554 milyon TL’lik 37 noktada içmesuyu, arıtma, kanalizasyon ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. MESKİ’nin, Büyükşehir gibi genel bütçe gelirlerinden bir geliri yok. Ama sular idaresi böyle değil, İller Bankası’ndan çok cüzi bir para gelir diğer gelir vatandaştan gelir. Onlarla yatırım yapar, bu hizmetleri sürdürürüz. MESKİ’nin vatandaştan fatura bedeli tahsil ederek bu yatırımları yapma şansı yok. Sadece MESKİ değil bütün sular idareleri böyledir.

7 mahallede 100 bin kişinin yaşadığı yere yatırım yapılacağına siyasi saikle daha az sayıdaki kişinin yaşadığı yerlere yatırım yapılmış.

Çavuşlu Deresi ile ilgili bu bizim alanımız değil deyip üzerimizden atmıyoruz. MESKİ olarak DSİ’ye de destek veriyoruz, şuanda dere temizliği de başladı, ekipman desteği de yaptık. Gözümüz kulağımız burada. Fark gözetmeden bunları gerçekleştiriyoruz, emin olabilirsiniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA