“MESKİ; KAYIP KAÇAĞI ÖNLEMEDE BAŞARISIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MESKİ; KAYIP KAÇAĞI ÖNLEMEDE BAŞARISIZ”


 

Yaklaşık 10 bin aboneye sahip MESKİ’ye, kayıp kaçağı önlemede başarısız kalma eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Kurulu’nda, idareye kayıp kaçağı önlemede başarısız kalma eleştirisi geldi.

HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, MESKİ’nin çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kayıp kaçak çalışmalarındaki başarısızlığa dikkat çekti.

Tanrıverdi, “3,5 yıla yakındır MESKİ’nin çok olumlu çalışmalarını takip ediyor, çabalarından, çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. MESKİ teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Teknolojiyi iyi kullanmak MESKİ çalışmalarında başarıya ulaşmada kolaylıklar sağlıyor.

MESKİ’nin temel görev sağlıklı suyun musluklara ulaşmasıdır. Bütçeden yatırıma ayrılan payın genel ortalamanın üzerinde olması da önemli. Arızalara müdahale gün geçtikçe eskisinden daha seri hale gelecek mekanizmalar oluşturulmuş. Yalnız yeterli çabayı gösterdiklerine inanıyoruz ama kayıp ve kaçak konusunda yeterli başarıya ulaşamadıkları düşüncesindeyim. Ama genelde vatandaşın memnuniyeti söz konusu. Faturalarda da canını incittiklerini biliyoruz tabiî ki bu koşullarda.

Yine MESKİ’nin yaptığım araştırmada 2017’de ki kadro sayısı dikkat çekti. 2017’de ki kadro sayısının üzerine çıkılmamış” dedi.

 

“BAŞLADIĞIMIZ NOKTADAN İYİYİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Kaçak kayıp oranı hala yüksek ama başladığımız noktadan çok daha iyi yere geldik. Bunun için yatırıma ihtiyaç var. Yer altında suyun kaybolmasını veya zemin üstünde buharlaşmasını önlemek için hem teknoloji yatırımı yapmak hem de altyapı yapmak gerektiriyor. Teknolojik yatırımı demek SCADA yatırımı demek ki bunun için çok önemli bir bedel ayırdık bunun için bütçede. Kaçak kayıp oranını azaltmak içini gayretimiz devam edecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA