SAVUNMA BOYKOTTA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAVUNMA BOYKOTTA!


 

Avukat Servet Bakırtaş’ın katledilmesi, Baroları ve savunmanın temsilcisi avukatları ayağa kaldırdı. Türkiye’deki bütün adliyelerin önünde olduğu gibi Mersin’de de 2 gün süreyle duruşmalara girilmeyerek boykot yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Servet Bakırtaş’ın, kendisini davayı çekmesi için tehdit eden cani tarafından ofisinin basılarak katledilmesi, Baroları ve savunmanın temsilcisi avukatları ayağa kaldırdı.

Türkiye’deki bütün adliyelerin önlerinde, avukatların yoğun katılımlarıyla eş zamanlı olarak ortak basın açıklamaları yapıldı.

 

“BİLİYORUZ Kİ, BAŞIMIZ SAĞ OLMAYACAK”

Mersin’ de Baro yönetimi de Mersin Adliyesi önünde yaptığı açıklama ile Bakırtaş’ın görevi başında katledilmesi ve savunma mesleğine yönelik şiddetin artmasını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 

“BUGÜNKÜ EYLEM BAŞLANGIÇTIR"

Ayrıca Mersin Barosu Yönetim Kurulu kararı ile dün tüm gün 24 saat süre ile mağdur çocuk ve aile içi şiddet vakaları hariç CMK ve adli yardım görevlendirmeleri kapatılarak boykot yapıldı.

Ayrıca, Perşembe ve Cuma günü duruşmalara girmeme yönünde tüm meslektaşlarına çağrı yapan Baro, ”Dayanışma ruhu ile duruşmaları boykota çağırıyoruz. Bugünkü eylem bir başlangıçtır. Eğer avukat ölümleri durmazsa, avukata yönelik şiddet durmazsa biz avukatlar mesleğimizden ve meslektaşlarımızdan aldığımız güçle eylemlerimizi artırarak sürdüreceğiz” mesajı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA