YAŞAM TARZINA SAYGI ÇAĞRISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAŞAM TARZINA SAYGI ÇAĞRISI!


 

Yenişehir’de bazı bölgelerin içkili alanlar bölgesine dahil edilmesi teklifine AKP’li meclis üyeleri ilçenin tamamı içkili alan oldu eleştirisinde bulunurken Başkan Özyiğit “Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek hepimizin ortak görevi” cevabı verdi.

Hasan Küçük  

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı birinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında toplanan mecliste çeşitli gündem maddelerinin yanında bazı sokak ve caddelerin içkili alanlar bölgesine dahil edilip edilmemesi teklifi görüşüldü.

Emniyetin olumlu görüş bildirdiği, komisyonlarca da oy birliği ile kabul edilen Menteş Mahallesi, H.Okan Merzeci Caddesi ile İstemihan Talay Caddesi arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sağ tarafı, Eğriçam Mahallesi, H.Okan Merzeci Caddesi ile 7. Cadde arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sol tarafı ve Batıkent Mahallesi, 7. Cadde ile İstemihan Talay Caddesi arasında kalan Nevit Kodallı Caddesinin sol tarafının içkili yer bölgesine dahil edilmesi teklifi mecliste küçük çaplı bir tartışmaya neden oldu.

Teklifin divan katibi tarafından okunmasının ardından Başkan Özyiğit’in gülerek ‘Yenişehir’in tamamı gibi düşünmemek lazım’ sözlerine  AKP’li bir meclis üyesi ‘Aslında öyle olacak başkanım” cevabı verdi. Özyiğit ise “Bende öyle gördüm buradan ama tabi kısıtlamalar var. Geçen ayda böyle bir şeyler söylediniz ancak sizin konuştuğunuz gündemden sonraki bir teklif hem komisyonda hem mecliste reddedildi”dedi. 

AKP’li meclis üyesinin geçen ayki reddedilen teklifin emniyetin görüşü olumsuz olduğu için komisyonun olumsuz görüş bildirdiğini söylemesi üzerine Özyiğit, “Emniyet olumsuz görüş bildirse bile komisyon uygun görebilir. Güvenlik açısından bir zayiat oluşturup oluşturmayacağı görüşülüyor. Bu nedenle ince elenip sık dokunuluyor. Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek hepimizin ortak görevi. Herkesin yaşam tarzına saygı göstermek lazım” diye konuştu.

AKP’li meclis üyelerinin ‘ihtiyaç olup olmadığına bakmak lazım’ eleştirisini ise Özyiğit, hassasiyet gösteriliyor cevabı verdi.

Müzakerelerin ardından teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA