DENETİMSİZLİKTEN BALIK KALMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENETİMSİZLİKTEN BALIK KALMADI!


 

Mersinliler kent genelinde yasadışı ticari balık avcılarına yönelik denetim yetersizliğine isyan etti! Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyor” açıklamasına karşı yaşananlara dair onlarca yorum yapan Mersinliler, kaplumbağa üreme alanlarında dahi kaçak avcılık yapıldığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

321 kilometre sahil şeridine sahip Mersin’de yasadışı ticari balık avcılarına yönelik denetim yetersizliğine tepki yağıyor. Batı sahilerinden Tarsus’a kadar kaçak avcılık nedeniyle sahillerde balık kalmadığını savunan vatandaşlar, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü göreve çağırdı.

 

“DENETİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

İl Müdürlüğü kamuoyu ile paylaştığı bilgilendirmede, İl-İlçe Müdürlüklerinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü personellerince ortaklaşa olarak, il genelinde 10-27 Haziran tarihleri arasında karaya çıkış noktaları, iç sular, dalyanlar ve sahillerde kontroller gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kontrol ve denetimlerde, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununa aykırılığı tespit edilen sahipsiz 6 adet misina ağı, 22 adet kafes, 1 adet asansör sistemi, 4 adet uzatma ağı, 1 adet serpme ağı, 2 adet pintere ve boy yasağına aykırılıktan 150 kg kefal balığına, ayrıca avlanması, toplanması, satılması yasak olan sahipli 250 adet Garra rufa-Yağlı balığa (Doktor balığı) el koydu.

Garra rufa balıkları Müftü Deresi’nden denize bırakılırken, bir kişi hakkında idari para cezası uygulandı. Açıklamada, “Denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir” denildi.

 

BATIDAN DA, DOĞUDAN DA İHBAR YAĞDI

Ancak Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün bu paylaşımını adeta yorum yağmuruna tutan Mersinliler, denetimsizliğe isyan etti.

M. G. isimli vatandaş, “Davultepe 100 yıl Plajı komple, hastane önü sağlı sollu her tarafa kıyıya çok yakın yerlere sürekli sabaha kadar misina ağ döküyorlar yetkililer ilgilenirse sevinirim” dedi.

L.C isimli vatandaş, “Kaplumbağa üreme yerinin önü yasak olması gerekir” derken, M.G., “Dinleyen denetleyen kim?” yorumunda bulundu.

İ.P. isimli yurttaş, “Her taraf kaçak ağcı dolu, korkmadan merkezde bile ağ atıyorlar. Gece yarıları denetimler daha sıkı olmalı, balık namına bir şey bırakmadılar. Sahillerde denetimler daha sıkı ve caydırıcı olmalı” dedi.

S. İ isimli bir vatandaş da, “Davultepe Balkaroğlu Sitesi sahilinde de var, misina ağ atan ve kacak avcılık yapan mavi renkliisimsiz tekne ilgilenirseniz seviniriz” diyerek ihbarda bulundu.

H. K isimli vatandaş da, “Adanalıoğlu, Huzurkent ve Kazanlı sahilleri hiç kontrol edilmiyor. Ağ atan o kadar çok insan var ki, küçük levrekler, küçük kefaller binlercesi heder oluyor. Lütfen bu konumları da denetleyin” diye çağrı yaptı.

A.A isimli vatandaş ise “Tarsus’a da bekleriz bir zahmet, iç sular da balık kalmadı o dökümcüler yüzünden” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA