SUYA KATMERLİ ZAM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SUYA KATMERLİ ZAM!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), aralık ayında yaptığı yüzde 10’luk zammın ardından yeniden yüzde 45 zam için harekete geçti. Ancak TEFE –TÜFE’nin aylık ortalamasının da faturalara eklenmesi ile zammın katmerli hale gelmesi bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU
 

Artan enerji maliyetleri, su faturasını kabartacak! Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü suya zam için düğmeye bastı. Mayıs ayında yapılan genel kurulda muhalefetin sıcak bakmaması üzerine ertelenen MESKİ’nin zam teklifi, Çarşamba günü yapılacak genel kurulda gündeme gelecek.

 

YÜZDE 45 ZAM

MESKİ Genel Kurulu Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. Saat 14:00’te Kongre ve Sergi Sarayında yapılacak toplantıda; açılış, yoklama ve saygı duruşu ile bir önceki toplantı tutanağının görüşülmesi ve gündem dışı konuşmalar ele alınacak.

Ayrıca MESKİ Genel Müdürlüğü 2022 Mali Yılı Revize Ücret Tarife Taslağı ile ilgili teklifin görüşülmesi kapsamında da yeni dönem için yüzde 45 oranında zam yapmasına ilişkin teklif gündeme gelecek.

 

9,05 OLAN 1 METREKÜP 13,12 OLACAK

Yaklaşık 2 milyonluk şehirde 840 bin aboneye sahip olan ve bunun ancak 500’ünün aktif olduğunu savunan MESKİ, zam için maliyet artışlarını öne sürerken, kurum abonelerinin yüzde 90’lık kısmını oluşturan 0 ile 15 metreküp arasında su tüketen meskenler 9,05 TL öderken, yüzde 45 zam ile 4,07 TL eklenerek, bir metreküp için 13,12 ödeyecek.

0 - 15 metreküp arası kullanan sanayi kuruluşları ise 14,69 TL öderken, yüzde 45 zam ile 6,61 TL fark sonucu, bir metreküp için 21,30 TL ödeyecek.

 

BİR YILDA İKİNCİ ZAM OLACAK

MESKİ’nin ilk kez 2021 yılı Kasım ayı olağan genel kurulunda gündeme getirdiği yüzde 10’luk zam teklifi Cumhur İttifakı’na oy çokluğu ile reddedilmişti.

Cumhur İttifakı yıllık yüzde 30'a yaklaşan TEFE-TÜFE'den kaynaklı faturalara zam yansıyacağını bu nedenle yüzde 10’uk zammın fazla geleceğini savunmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ısrar etmesi sonrası uzlaşma görüşmeleri neticesinde genel kurula katılmayan bazı üyeleri nedeniyle Cumhur ittifakının red için yeterli oya sahip olamaması ile zam teklifi kabul edilmişti. Bu zam ise 1 Ocak itibariyle geçerli olmuştu.

İlk etapta komisyona gidecek teklifle MESKİ’nin yeni zam teklifinin kabul edilmesi ile Ocak ayında yapılan zam sonrası bu düzenleme suya ikinci zam anlamına gelecek. Ancak TEFE –TÜFE’nin aylık ortalamasının da faturalara eklenmesi ile zammın katmerli hale gelmesi bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA