KIRMIZIYA BÜRÜNEN KANAL ENDİŞE YARATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIRMIZIYA BÜRÜNEN KANAL ENDİŞE YARATTI


 

Tarsus’ta bir süre kırmızı renkte akan sulama kanalı endişelendirdi. Kanalın yarım saat neden kırmızı aktığı bir türlü anlaşılamadı.  

Hasan Küçük

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde mahalleden geçen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait kanaldaki su, kırmızı renge büründü. İlçeye bağlı Kırklarsırtı Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait kanaldaki su, bilinmeyen nedenle bir süre kırmızı renge büründü. Akıntının ardından kırmızı renk dağıldı ve su yeniden berraklaştı. Kimyasal atık veya hayvan kesimi şüphesi üzerinde duran yetkililer bölgede inceleme başlattı.

 

“NEDEN KIRMIZI AKTIĞINI ANLAYAMADIK”

Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet Cülük, Çarşamba günü akşam saatlerinde olayla ilgili kendisine bilgi gelmesi üzerine kanalın yanına gittiğini belirterek, “Baktım kanal kıpkırmızı akıyordu. Biraz yürüyerek kanalın ortasına doğru geldim. Kırmızı renk gitti ve açıldı. Biraz daha yukarıya 200 metre kadar gittim ve su normale döndü. Kanalı boydan boya takip ettim herhangi bir şey dökülmüş mü diye baktım bir emare göremedim, Kanalın neden kırmızı aktığını bir türlü anlayamadım” dedi.

 

“YARIM SAAT KIRMIZI RENKTE AKMIŞ”

Kanala su bırakılan Berdan barajına kadar uzanan bölgede hayvan kesilecek bir yer olmadığı gibi herhangi bir sanayi tesisi ve fabrikanın da bulunmadığını anlatan Muhtar Cülük, “ Bu nedenle birilerinin elindeki boyayı dökmüş olabileceği aklımıza geldi. Yarım saat felan kanal kırmızı renkte akmış. Kanalın kenarını gezdik herhangi bir kirliliğe rastlamadık. Su normale döndüğü için herhangi bir yere bildirimde de bulunmadık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA