ADD’DEN ATATÜRK PARKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA ÇAĞRI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADD’DEN ATATÜRK PARKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA ÇAĞRI


 

ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, MIP’nin Atatürk Parkı’na doğru genişleme çalışmalarının yaratacağı olumsuzluklara yönelik 4 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te MTSO’da düzenleyecekleri bilgilendirme toplantısı için katılım çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi’nin (MIP) Atatürk Parkına doğru genişleme çalışması ile ilgili cumartesi günü düzenleyecekleri bilgilendirme toplantısı öncesi bir açıklama yaptı. Akkuyu NGS gibi, uluslararası çok uluslu şirketlerden (ÇUŞ) birininde liman işleticisi MIP şirketi olduğunu ifade eden Erkan,

“Akdeniz ilçemizdeki mağdur ve yoksul yurttaşlarımızın ve işyerlerinde çalışanların gün içinde hafta sonu, denizle buluşabildiği ve hava alabildiği  tek yer olan Atatürk parkı önüne doğru mendireği uzatarak çevre, görüntü ve ses kirliliğini yaratacak, halkın rüzgar hakkını engelleyecek  bu yatırıma Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MTSO, Mersin DTO vb kurumlar ve Mersin’in tüm dinamikleri karşı çıkmaktadır” dedi.

 

“MERSİN’İN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALINACAK”

Merkezi iktidar gücünü alan şirketin dayatma ve saldırısı sürdüğünü anlatan Erkan, “Konu yargıdadır. Ancak yargının durumu malumdur. ADD olarak, tıpkı NGS gibi pandemiyi fırsat bilip, işi kotarmaya çalışan ve Mersin’i kolonize etmeye çalışan  bu ÇUŞ’un Mersin’in geleceğini ipotek altına alacak bu saldırısına karşı Mersinlilerin daha fazla bilgilendirilmesine ve mücadeleye katılmasına ihtiyaç olduğundan hareketle, bu konuyu en iyi bilen uzmanlarla  bu toplantıyı ADD olarak düzenleme ihtiyacı hissettik” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN ÇUŞ’LAR TARAFINDAN KOLONİZE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Bu konudaki mücadelede, Mersinlilerin çevre duyarlığı konusunda geliştireceği reflekslerin, diğer mücadelelere de etkisi ve katkısının olacağını anlatan Erkan, “Mersin batıda  Akkuyu ve doğuda Liman İşleticisi emperyal devletlerin  ÇUŞ’ları tarafından, bir Afrika ülkesi gibi kolonize ve talan edilmeye çalışılmaktadır.  Her iki şirket sahasında ve çevresindeki bölgede giriş ve çıkışlar bu  şirketin  iznine tabidir. Verilen imtiyazlarla yerel halkın temsilcisi yerel yönetimlerin ve halkın  içeride ne olup bittiğini öğrenme ve denetleme olanağı maalesef yoktur. Bu nedenle bu en temel yaşam ve egemenlik haklarına yönelen bu saldırılara karşı Mersinlilerin anayasal yaşam  ve egemenlik hakkını korumak İçin vereceği mücadele de kuşkusuz da ortak olmalıdır.

 

“KATILIM MERSİN’İN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

Bu anlamda , yürütmemizin ve NKP bileşenlerinin başta kendi yönetim kurulları  olmak üzere mesaj ve w.app grupları dahil tüm medyalarında üyelerine bu konuyu en iyi bilen TMMOB meslek odalarının uzman temsilcileri tarafından yapılacak  bilgilendirme toplantısını duyurmaları ve  katılım sağlamaları Mersin’in geleceği için çok önemlidir.  Tüm duyarlı dostlarımızı ve dostlarımızı ; 4 Haziran 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Mersin Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantımıza davet ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA