MİLLİ EĞİTİM’DEN BECERİ ÖLÇÜM ATÖLYE ÇALIŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLİ EĞİTİM’DEN BECERİ ÖLÇÜM ATÖLYE ÇALIŞMASI


 

 

Haber Merkezi

Çukurova Kalkınma Ajansı Teknik Destek Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan ''Üst Düzey Düşünme Becerileri ve Okuduğunu Anlama Becerilerinin Ölçülmesi ve Değerlendirilmesi Atölye Çalışması'' açılış programı gerçekleştirildi.

Mersin İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı, Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi iş birliği ile gerçekleştirilen atölye, Ankara Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kutlu tarafından Türkçe ve sınıf öğretmenlerine yönelik olarak yürütüldü.

9-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında 50 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen özel ölçme ve değerlendirme çalışması kapsamında okuduğunu anlama becerilerinin ölçülmesine dayalı soru yazma ve dereceli puanlama anahtarı hazırlama ve geribildirim verme çalışmaları yapıldı. Ayrıca eğitim süresince ''Atıksız Eğitim'' ilkesi temel alınarak ''Kendi bardağını getir!'' uygulamasıyla kağıt, kağıt bardak, plastik şişe gibi 5 günde birikecek olan yüzlerce atığın da önlenmesi amaçlandı. Katılımcı öğretmenler tarafından da desteklenen uygulama,  iklim değişikliği ve çevre kirliliği konularında farkındalık çalışması niteliğinde olduğu bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA