MERSİNLİ ORMANCILAR KKTC’DE EKOTURİZM PLANI HAZIRLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ ORMANCILAR KKTC’DE EKOTURİZM PLANI HAZIRLADI


 

Haber Merkezi

 

Kıbrıs Direnişinin sembolü olan Erenköy’de Türkiye Cumhuriyeti Orman Genel Müdürlüğü ve KKTC Orman İdaresi ile iş birliği kapsamında Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Ekosistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ekoturizm planı hazırlandı.

Hazırlanan ekoturizm planı doğrultusunda Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünce ihalesi yapılan ekoturizm sahasının donatıları, ikmali ve montajı konusunda yüklenici firma ile sahada incelemelerde bulunuldu. KKTC Orman İdaresi, KKTC Vakıflar İdaresini ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığınca koordineli bir şekilde yürütülecek olan projenin en geç 25 Mayıs 2022 tarihde hayata geçmesi hedefleniyor.

Yapılacak Ekoturizm Alanı ile Kıbrıs Türk’ünün direnişinin can damarı olan Erenköy’de destansı direniş ve varoluş mücadelesini tarihi, kültürel ve doğal değerleri de kapsayacak şekilde hazırlanan ekoturizm donatıları ile ziyaretçilerin, o anı ve ruhu yaşamaları, yaşatmalarının hedeflendiği bildirildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA