ŞOFÖRLER İMDAT ÇIĞLIĞI ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞOFÖRLER İMDAT ÇIĞLIĞI ATTI


 

Mersin’de son günlerde artan akaryakıt fiyatlarına tepki gösteren şoför esnafı ‘imdat’ çığlığı atarak “Bizlere kontak kapatmaya mecbur etmeyin” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de şoför esnafı son günlerde artan akaryakıt fiyatlarına tepki göstermek ve sorunlarını dile getirmek için Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası öncülüğünde basın açıklaması yaptı. Oda binası önündeki basın açıklamasında Başkan Veysel Sarı’nın konuşması sırasında şoförler ‘imdat’ diye çığlık atarak seslerini duyurmaya çalıştı. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı burada yaptığı basın açıklamasında bir süredir art arda akaryakıta yapılan zamların ülke gündeminin  birinci konusu olmayı sürdürdüğünü söyledi. Akaryakıta yapılan bu zamlardan dolayı gündemde olan konulardan bir başkasının ise taksici, minübüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafının kontak kapatma noktasına gelmiş olmasından dolayı duyulmayan “imdat” çığlıkları olduğunu anlatan Sarı, “Yine gündemde olan diğer bir başka konuda kredi kullanarak aracını yenileyen, zaruri ihtiyaçları için kredi kullanan esnafımızın kredi borçlarını ödeyemediği için hacizlerle karşı karşıya kalmasıdır” şeklinde konuştu.

“EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMEZ HALA GELDİK”

Şoför esnafının evine ekmek götüremez duruma getirildiğini vurgulayan Sarı, “Üzülerek ve esnafımız adına endişe ile ifade ediyorum. Yapılan bu yüzde 200’leri aşan zamlar sonrası Mersin’de benzinin litre fiyatı 20.51 TL, dizel yakıtın fiyatı  22.94, pro dizel 22.97 ve  LPG yakıtın fiyatı ise 10.28 TL. dir. Hal böyle olunca benim değerli çilekeş yurt sever değerli esnafımın da kamu sektörü taşımacılığıyla rekabet etme imkanı da ortadan kalkmış ve önündeki tek seçenek ise kontak kapatmak olacaktır” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Akaryakıt zamlarının sebze, meyve fiyatlarını da körüklediğini vurgulayan Sarı şöyle devam etti: “Yapılan bu zamlar sonrası maalesef bıçak kemiğe dayanmış ağır zamlar altında belimizi doğrultamaz duruma gelmiş bulunmaktayız. En azından akaryakıttan alınan ÖTV’ler kaldırılsın, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara özel bir indirim getirilsin. Ayrıca, sebze ve meyve taşıyan kamyonlardan, insanları bir biri ile buluşturan otobüslerden yol geçiş ücretlerini kaldırın ki, özellikle ana kentlerde fiyatlarında düşmesini sağlansın. Akdeniz’den Anakara, İstanbul, İzmir’e sebze, meyve taşıyan bir kamyonunun gidiş- dönüşlerde yakıta harcadığı paranın 7 ile 10 bin lira arasında olduğunu düşünürsek yaşanılan krizin boyutlarını daha iyi anlamış olacağız.”

“BİZLERİ KONTAK KAPATMAYA MECBUR ETMEYİN”

Yardım değil evlerine ve gelecekleri evlatlarına ekmek götürebilmek için destek istediklerini belirten Sarı şunları söyledi: “Biz evimize ekmek götürmenin mücadelesini veriyoruz. Lütfen bizleri halkımıza hizmetten alıkoyacak eylemlere sürüklemeyin. Belki “kontak kapatmak” sorunu çözmeyecek ancak, bizlerin ekonomik yönden daha da kötüye gidişine engel olacaktır. Bir kez daha ifade ediyorum. Bizleri kontak kapatmaya mecbur etmeyin. Tek isteğimiz insana yakışır bir yaşam içinde olmaktır. İcra kapıların düşmeden, sofralarımızda aş, geleceğimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek için zamlara hayır diyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA