MİT, DEAŞ’IN TÜRKİYE’DEKİ FİNANS VE LOJİSTİK ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİT, DEAŞ’IN TÜRKİYE’DEKİ FİNANS VE LOJİSTİK ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTTİ


 

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile DEAŞ’ın Türkiye’deki finans ve lojistik şebekesi çökertildi. İstanbul, Ankara ve Mersin’de yapılan eş zamanlı operasyonda 3 DEAŞ’lı yakalandı.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonu ile DEAŞ’ın Türkiye’deki finans ve lojistik şebekesi çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Başkanlığı’nın sağladığı istihbarat neticesinde çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına mali yardım sağlayan şebeke üyelerinden Tunus uyruklu Mahmoud Jabran, Lübnan uyruklu Mohannad Mehi Aldıne ve Suriye uyruklu Refik kod Husam Elhumeydi, İstanbul, Ankara ve Mersin’de şafak vakti düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalandı. Yakalanan örgüt mensuplarının emniyetteki ifadelerinde Suriye’deki DEAŞ mensuplarının yakınlarına başta mali olmak üzere her türlü yardımın yapıldığı, yardımların Türkiye’de faaliyet gösteren şebeke üyelerince organize edildiği ve yardımların büyük bir gizlilikle yürütüldüğü yer aldı. Örgüt üyeleri DEAŞ'a katılmak için Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek isteyen şahısları organize eden “Hicret Ofisi”nin Türkiye’deki yapılanmasının nasıl çalıştığını da itiraf etti.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA