TIR ŞOFÖRLERİ KAPIDA KALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TIR ŞOFÖRLERİ KAPIDA KALDI!


 

Ukrayna ve Rusya’ya gidecek tır şoförlerinin sınır kapısında bekleyişi sürüyor. Mersin’den yola çıkan tır şoförü Yıldıray Ördek, taşımalarda aksama yaşandığını söyleyerek, savaştan dolayı güzergah değişikliği yaptığını ve yol süresinin 4-5 gün uzadığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sebebiyle Ukrayna'nın birçok sınır kapısında işlem yapılmadığını belirten tır şoförleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda bekleyişlerini sürdürüyor.

Ülkesine yükünü götürmek için Kapıkule’de bekleyen Ukraynalı tır şoförü, ailesini çok merak ettiğini ve çok özlediğini söyledi. Biran önce eve gitmek istediğini belirten tır şoförü, ailesiyle sürekli irtibat halinde olduğunu ifade etti.

Ukrayna'ya yük taşıyan bir başka tır şoförü Şahin Ulaş, yollardaki tır şoförü arkadaşlarıyla irtibat halinde olduğunu ve arkadaşlarının Ukrayna'da bazı gümrüklerde işlem yapılmadığını söylediğini anlattı. Kapıkule Sınır Kapısı'nda işlemleri tamamlandığı halde yola çıkmadığını ifade eden Ulaş, yeni güzergah için haber beklediğini söyledi. Ulaş, "Çok şükür biz yurt dışına çıkmadan öğrendik ama Ukrayna'ya yakın tır şoförü arkadaşlarımız yollarda bekliyorlar" dedi.

 

“YOL GÜZERGAHIM TAMAMEN DEĞİŞTİ”

Bir başka tır şoförü Yıldıray Ördek de, Mersin'den yola çıktığını Belarus'a gideceğini söyledi. Normalde Ukrayna üzerinden geçip Belarus'a gideceğini ifade eden tır şoförü Ördek, savaştan dolayı güzergah değişikliği yaptığını ve yol süresinin 4-5 gün uzadığını söyledi.

 

“CAN GÜVENLİĞİMİZ OLMADIĞINDAN DOLAYI BEKLİYORUZ”

Tır şoförü Mehmet Ulaş, yükünü Rusya'ya götüreceğini ama can güvenliği olmadığı için ve bazı gümrüklerde işlem yapılmadığı için gidemediklerini söyledi. Yeni güzergah için haber beklediğini söyleyen Ulaş, "Biz şuan iyiyiz ama arkadaşlarımız sıkıntıdalar. Allah yardımcıları olsun" dedi.

 

“YÜKÜMÜ KİEV'E GÖTÜRMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM”

Bir diğer tır şoförü Mehmet Özdemir de, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceğini söyledi. Özdemir, "Arkadaşlarımızla görüştük tankların önlerinden geçtiğini ifade ettiler. Ben bu durumda nereye nasıl giderim. Millet savaşın içinde zaten" açıklamasında bulundu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA