GÜLNAR CHP’DE SEÇİM ŞOKU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR CHP’DE SEÇİM ŞOKU


 

Gülnar CHP’de 6 Mart’ta yapılacağı duyurulan olağanüstü genel kurulun ileri bir tarihe ertelenmesi şaşkınlık yarattı. Adaylardan Mesut Bakır olağan üstü genel kurulun ertelenmesi nedeniyle şok yaşadıklarını belirtti.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile İl Başkanı Adil Aktay’ın parti organlarını dizayn ettiği iddiaları sonrası CHP Gülnar ilçe teşkilatı karışmaya devam ediyor. Ahmet Barut’un CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı sorun nedeniyle istifasının ardından 1,5 yıl  önce bu göreve atanan Ümran Yaldız da geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Yaldız’ın 6 Mart’ta yapılacağı açıklanan ve iki adaylı olağanüstü genel kurulda il yönetiminin İsmet Sabah lehine çekilme baskısı nedeniyle istifa ettiği öne sürülmüştü. CHP Gülnar’da bu defa 6 Mart’ta yapılacağı duyurulan olağanüstü genel kurulun ileri bir tarihe ertelenmesinin şaşkınlığı yaşanıyor.

 

“NEDEN ERTELENDİĞİNE DAİR BİLGİ YOK”

Adaylardan Mesut Bakır, diğer aday İsmet Sabah ile birlikte 6 Mart’ta yapılacak seçim için ortak basın açıklaması yapmak üzere ilçe binasına geldiklerini ancak İlçe Başkanı Durna Kandemir’den seçimlerin ileri bir tarihe ertelendiği haberini aldıklarını söyledi.

8 aydır seçim için çalıştıkları aldıkları erteleme kararı ile şok olduklarını ifade eden Bakır, “Biz 6 Mart’ta olağanüstü kongre yapılacak diye odaklandık. Şu anda seçimlerin ertelendiği bilgisini aldık. Neden ertelendiğine dair bir bilgi ve ne zaman yapılacağına dair bir tarih yok. İlçe Seçim Müdürü ile görüştük kendilerine bir bilgi gelmemiş. İl Sekreteri Koral Ömür’ü aradım. Yazışma hatası olmuş düzeltilecek seçimler yapılacak diyor ama tarih vermiyor ancak seçimler 6 Mart’ta yapılmayacakmış” şeklinde konuştu.

 

“1 DAKİKA ÖNCE MESAJ GELMİŞ”

Bakır, “Diğer aday arkadaşım İsmet Sabah ile CHP İlçe Başkanlığına gittik. Ortak bir basın açıklaması yaparak seçimin 6 Mart’ta yapılacağını duyuracaktık. Çünkü bazıları ayın 5’inde bazıları ayın 6’sında seçimlerin yapılacağını söylüyordu. 6’sında seçimin yapılacağını duyurmak için İlçe Başkanlığına geldiğimizde atanmış olan ilçe başkanı bize 1 dakika önce mesaj geldiğini ve seçimin ertelendiğini söyledi. Şu an biz onun şokunu yaşıyoruz.” dedi

Adaylıktan çekilmeleri yönünde 4 hafta önce çok baskı yapıldığını ancak tutmadığı için artık baskı yapılmadığını anlatan Bakır, biz hazırlığımızı yaptık. Seçimi hazırız. İleri bir tarihte de olsa yine adayız”şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA