“ATATÜRK PARKI’NDA RANTA GEÇİT VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ATATÜRK PARKI’NDA RANTA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri limanın Atatürk Parkı’na doğru genişletilme çalışmasının hukuksuz ve kent yaşamına saldırı olduğu ifade ederek mahkemeden halktan ve doğadan yana karar beklediklerini ifade ettiler.

Gizem EKİCİ

Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişletilmesi çalışmalarına bir tepkide Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan geldi. Platform bileşenlerinin Liman A kapısında yaptığı basın açıklamasına Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Sabahat Aslan ve dernek üyeleri de destek verdi.

“Atatürk Parkı’nda liman yapılamaz, ranta geçit vermeyeceğiz”pankartının açıldığı toplantıda basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına BES Şube Başkanı Murat Doğan yaptı.

Kentte son zamanlarda yaşam alanlarına ve özellikle yeşil alanlarımıza ciddi saldırılar yapıldığı belirten Doğan, “Bu saldırılar her geçen gün artmaktadır. Bu saldırılar doğamızı katlederek çevremizi kirleterek, sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır. Temiz bir çevrede yaşama hakkımız gasp edilmektedir. Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan MIP A.Ş’i mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişletme çalışmalarını başlatmış olması hukuksuzdur ve kent yaşamına bir saldırı olup, Atatürk Parkının yok olmasına neden olacaktır” dedi.

 

“ATATÜRK PARKI İŞGAL EDİLECEK”

Atatürk Parkında yapılacak liman genişletme çalışmalarının zamanla Atatürk Parkının tümünün MIP A.Ş tarafından işgal edileceği ve Atatürk Parkının tamamen konteynerlerle dolacağı ve yapılacak olan dolgu alanı bilimselliğe aykırı olup kent yaşamına ciddi zararlar vereceğinin açık olduğunu anlatan Doğan, “Şirket yararı gözetilerek yapılacak olan liman genişletme işlemi planlama ilkelerine ve kamu yararı ilkesine aykırıdır.  Mersinin simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır.  Atatürk Parkı düzenlendiği günden bugüne kadar halkın kullanımında olmuştur. Liman genişletme çalışmaları Atatürk Parkının halk tarafından kullanımını engelleyecektir. Planlanan Liman genişletme projesinin inşaatı ve işletmesi sırasında Kentimize ve halk sağlığına  zarar verecektir. Yapımı bilimsellikten uzak, hukuksuz ve antidemokratik olan bu projeye Mersin halkı karşıdır. Atatürk Parkında Liman genişletme Projesi alanında mevcut liman kapasitesinin  % 50 oranında artış sağlayacak olması, ayrıca proje için denizde dip taraması ve dolgu alanının yapılacak olması deniz kirliğinin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına, Şehir merkezinde trafik yükünün artmasına, hava kirliliğinin oluşmasına kıyıların herkes tarafından eşit ve serbest olarak kullanım hakkının ihlal edilmesine ve kamu yararı ilkesine aykırı olacağı ortadadır” ifadelerini kullandı.

 

“ATATÜRK PARKI HEBA EDİLMESİN”

Hukuki süreci devam eden Atatürk parkında liman genişletme projesinde mahkemeden, doğadan ve halktan yana karar vermesini talep ettiklerini anlatan Doğan, “Atatürk Parkı Halkındır. Hukuksuz bir şekilde rant uğruna heba edilmesine izin vermeyeceğiz. Mersin halkını Atatürk Parkına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA