“OKULLARDA CİDDİ BİR TEMİZLİK SORUNU VAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“OKULLARDA CİDDİ BİR TEMİZLİK SORUNU VAR”


 

Korona virüs tüm yıkıcılığıyla devam ederken ciddi bir temizlik sorunu olan okullara, eğitim öğretim başladıktan 6 ay sonra toplum yararına program kapsamında görevli alınması ve bunun da sayısının yetersiz oluşu eğitimcilerden tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yeni eğitim öğretim döneminde bin 487 okulda 469 bin 318 öğrenci, 1.5 yıllık pandemi ayrılığının ardından Eylül 2021 tarihinde ders başı yaptı.

Aradan geçen 5 ayın ardından Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullarda çalıştırılacak işçi alımları için ancak başvuruya çıkabildi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TYP kapsamında, 3 ay süre ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri için personel alımı yapacağını duyurdu.

Başvurular sadece; İŞKUR esube.iskur.gov.tr, turkiye.gov.tr  e-devlet ve ALO 170 üzerinden

hafta için alınacak. Covid-19 salgın sebebi ile il ve ilçe hizmet merkezlerinde doğrudan başvuru alınmayacak.

 

MİLLİ EĞİTİM’İN TYP ALIMI GÜDÜK KALDI

Ancak il geneli toplam bin 487 okul bulunurken TYP kapsamında kurumun sadece 285 kişi alacak olması ve gecikme tepki çekti. Alımlardaki düşük sayı, “Mersin Milli Eğitim’in TYP alımı güdük kaldı” yorumlarına neden olurken, vergi tahsilatı ile ülkeye katkıda ilk 5 il içerisinde yer almasına rağmen yatırım ve hizmette 26’ıncı sırada bulunan Mersin’in, “Devlete verdiği desteği geri alamıyor” tepkisi bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

 

HANGİ İLÇEYE NE KADAR TYP ÇALIŞANI ALINACAK?

Program kapsamında Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi ile Tarsus ilçesi 45’er kişi ile en çok alımın yapılacağı ilçeler olacak. Bu ilçeleri 42 ile Toroslar, 26 ile Mezitli ve Yenişehir, 25 alım ile Silifke, 20 alım ile Erdemli, 14 kişilik alım ile Anamur, 13 kişilik alım ile Mut, 10 kişilik işçi alımı ile Gülnar, 8 kişilik alım ile Bozyazı, 6 kişi ile Aydıncık ve 5 kişi ile Çamlıyayla ilçeleri izliyor.

 

NOTER HUZURUNDA KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

Başvuruların genelde çok yoğun olması nedeniyle bu yılda program kapsamında çalıştırılacaklar, noter huzurunda yapılacak kura çekimi yöntemiyle belirlenecek. Kura çekimi 13 ilçede belirlenen adreslerde 15 Şubat 2022 günü yapılacak.

 

“OKULLARDA CİDDİ BİR KİRLİLİK SORUNU VAR”

Eğitim Sen Mersin Şubesi yönetimi TYP alımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, özelikle hafif suçlardan tutuklananların cezaevlerinde kapalı bulundurulması yerine, cezanın caydırıcı olması bakımından toplum hizmetlerinde emek sömürüsü yapılmadan, gönüllülük esasına uygun biçimde yürütülmesini yerinde bir uygulama olarak değerlendirdi.

Açıklamada ayrıca, “TYP kapsamında okullarda görevlendirileceklerin çok dikkatle belirlenmesi oldukça önemli olacaktır. Bu kapsamda okullarda görevlendirilecek kişilerin okullardaki tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiği konusunda kısa bir eğitim mutlaka yapılmalıdır. Kaldı ki okullarda ciddi bir personel sorunu da varken TYP kapsamında personelin gönderilmesi bazı sorunların aşılmasında katkı sağlayacağı düşünülebilir. Okullarda ciddi bir temizlik sorunu var, sınıflar, koridorlar kir pas içinde. Bu proje kapsamında görevlendirilecek kişilerin öğrencilerle temas etmeden, okulun boş zamanlarında temizlik, dezenfektan işlerinde çalıştırılması, emeklerinin karşılığının verilmesi yerinde olur” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA