YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ!


 

Kadın cinayetlerinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan, katledilişinin 7’inci yılında unutulmadı. Aslan öldürülüşünün yıldönümünde yine kadınların “Yaşamak istiyoruz” çağrısının simgesi oldu. Kadınlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okulundan evine dönmek üzere bindiği minibüste vahşice öldürülen Çağ Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan, kadın cinayetlerinin simgesi olmaya devam ediyor. Özgecan Aslan öldürülüşünün yıldönümünde yine kadınların “Yaşamak istiyoruz” çağrısının simgesi oldu. Kadınlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden uygulanmasını istedi.

 

“ACİL EYLEM PLANI OLUŞTURULMALI”

Mersin Barosu  Kadın Hakları Merkezi, yayınladığı mesajla Özgecan’ı anarak, “Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te bindiği minibüste katledilen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin yedinci yılında, kadınları yaşatan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadına yönelik artan şiddete karşı acil eylem planı oluşturularak hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz.

Yasaların uygulanmaması şiddeti normalleştiriyor, kadın cinayetlerinin, kadına şiddetin her geçen gün artmasına sebep oluyor.  Yasalar uygulansın, başka Özgecanlar ölmesin.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, şiddete maruz kalan tüm kadınlarımıza 7/24 hukuki destek vermek için yanlarındayız. Kadına şiddetin son bulduğu bir dünya diliyor, katledilen Özgecan Aslan’ı rahmetle ve sevgiyle anıyoruz” dedi.

 

“YASTA DEĞİL İSYANDAYIZ!”

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği (Tarsus ÇEKSAM) Başkanı avukat Semra Kabasakal da, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Canice katledilişinin üzerinden  6 yıl geçmesine rağmen, acımız dinmedi...  Öfkemiz diri… Kadın cinayetleri hala daha da artarak ülkemizin dört bir yanını bir zehirli sarmaşık gibi sardıkça sarıyor... Biz yasta değil isyandayız! Artık yeter diyoruz. İstanbul Sözleşmesi derhal uygulanmalı.. Özgecan Aslan’ı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız”.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA