MAKİNE MÜHENDİSLERİNDE DEĞİŞİM ZAMANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MAKİNE MÜHENDİSLERİNDE DEĞİŞİM ZAMANI


 

Yaklaşık 3 bin üyesi bulunan Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 12-13 Şubat’ta yapılacak seçimli genel kurulunda yarışacak 4 gruptan biri olan Beyaz Listenin başkan adayı Orhan Sağlam, “Değişim zamanı” diyerek yola çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 13.Dönem seçimli genel kurulu 12-13 Şubat tarihlerinde yapılacak. 4 listenin yarışacağı genel kurulda mevcut başkan İbrahim Yücesoy, Kader Metin, Önder Ova ve Orhan Sağlam kıran kırana bir seçim yaşayacak.

Yaklaşık 3 bine yakın üyenin bulunduğu oda seçiminde Orhan Sağlam başkanlığında beyaz listeyle girecek Değişim Mühendisleri Grubu öne çıkıyor.

 

“MESLEKİ ÇALIŞMALARI ARTTIRMAYI VE MESLEK İÇİ EĞİTİMİ GELİŞTİRMEYİ İSTİYORUZ”

MMO Mersin Şube’sinin çıtasını daha yükseklere çıkarabilmek, mesleğe, meslektaşlarına ve kente sahip çıkmak için yönetime talip olduklarını açıklayan Orhan Sağlam, sivil toplum alanlarının güçlendirilmesinin demokratikleşme mücadelesinin bir parçası olarak görüldüğünü ve bunun için de meslek alanları ile ilgili konularda denetleyici ve sorgulayıcı olunması ve kamu yararına muhalefet odağı oluşturulması gerektiğini her ortamda savunacaklarını söyledi.

“Ülkemizin; düşünen, üreten, çözümler öneren bütün kurumlarıyla, kurumsal ilişki içinde olacağız. TMMOB’ye bağlı odalarla ortak projeler yapacağız” diyen Sağlam, “Mesleğimiz ve meslektaşlarımız ile ilgili yasaların, isteklerimiz doğrultusunda şekillenmesine çalışacağız ve bunun için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Meslek alanlarımıza ilişkin gelişmelerin ve yeniliklerin izlenmesi, üyelerimizin bu gelişmelerden yararlanmasının sağlanması temel hedefimizdir. Ulusal ölçekte yapılan kongre, sempozyum ve fuarlara ilgili meslektaşlarımızın katılımını sağlayacağız.

Mesleki çalışmaları arttırmayı ve meslek içi eğitimi geliştirmeyi istiyoruz. Bu konuda yeni mezun ve işsiz olan meslektaşlarımıza kolaylıklar sağlayacağız. İngilizce, bilgisayar ve meslek alanları ile ilgili konularda/ üyelerin istekleri doğrultusunda ücretsiz eğitimler vereceğiz.

 

“ÜYELERİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜCÜMÜZÜ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”

Meslektaşlarımızın ortak gereksinimlerini karşılamak, mesleki etkinliklerini kolaylaştırmak, mesleğin genel çıkarlara uygun gelişmesini sağlamak, meslektaşların birbiriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlük ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakını korumak esastır.

Gücümüzü üyemizden aldığımız için bu gücü harekete geçirip, üyelerle sürekli iletişimi sağlayacağız. Üyelerimiz tarafından; odamızın, üye olunması gereken bir kurum olarak görülmesini sağlayacağız.

Üye adreslerini güncelleyerek iletişimi kolaylaştıracağız. Yayımlanan bülten, diğer yayın ve mesajların üyelerimize kolayca ulaşmasını sağlayacağız.

Kamu ve özel sektörde çalışan, odamız üyesi mühendislerin özlük haklarına, ekonomik ve sosyal gereksinimlerine yönelik çalışmalar yapacağız.

Meslektaşlarımızı ilgilendiren konuların karar alma süreçlerinde; işyeri temsilcilikleri, ilçe temsilcilikleri, Şube Danışma Kurulu ve Şube Yönetim Kurulu, demokratik işleyişe uygun olarak toplanacak ve alınan kararların uygulanması sağlanacaktır. İşyeri temsilciliklerini aktif hale getirerek oda ile sürekli iletişimlerini sağlayacağız. İşyerlerini düzenli olarak ziyaret ederek sorunlara yönelik olarak çözümler üreteceğiz” diye konuştu.

 

“BAĞMISIZ OLUNACAK, SİYASİ ZEDELENMEYE MEYDAN VERİLMEYECEK”
Ayrıca şubenin katılacağı tüm platformlarda örgütsel bağımsızlığın korunması esasını da önemsediklerini vurgulayan Sağlam, siyasi partilerle ilişkilerin şubenin bağımsızlık ilkesinin zedelenmesine yol açmayacak nitelikte olmasına özen göstereceklerinin altını çizdi.

“Şube organlarında görev alan herkes, bu organların herhangi bir siyasi çalışmada basamak olarak kullanılmayacağını bilir” diyen Sağlam, “Üyesine değer veren ve onun sorunlarına sahip çıkan, çözüm üretmeye çalışan bir çalışma tarzını hayata geçireceğiz. Şubemizde oluşturulacak bilgi birikimi ve deneyimin tüm üyelerimize aktarılması için gerekli örgütlenme çalışması yapacağız. Şubemizde ‘Uzman Üye Kütüğü’ oluşturarak, bilgiye ihtiyacı olanlarla bilgi sahibi olanların buluşmasını sağlayacağız.

Odadan gönderilecek mesajların üyelerin ilgi alanına dönük olmasına özellikle dikkat edeceğiz. Şube kaynaklarını etkin ve verimli kullanacağız.

Demokratik Kitle Örgütleri, Sendikalar, Meslek Kuruluşları, Sanayi, Yerel Yönetimler ve Üniversite ile ilişkilerimizi güçlendirerek üyelerimize yönelik yeni projeler geliştirilip, iş imkânları sağlayacağız.

 

“KEYFİ UYGULAMALARA PRİM VERMEYEN BİR HİZMET ANLAYIŞINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Odamızdaki mesleki komisyonların etkin bir biçimde çalışmaları sağlanacaktır. Komisyonların tüzük ve kurallara göre işleyişi ve proje üreten birimler haline getirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca odamıza kayıtlı mühendislik disiplinlerinin kendilerini ifade etmeleri için kendi meslek alanları ile ilgili komisyonlar kuracağız.

Şube çalışmalarımızda dar grupçu bir hizmet anlayışı yerine tüm üyeleri kucaklayan, katılımcılığı esas alan, kurullarına karşı saygı duyan, keyfi uygulamalara prim vermeyen bir hizmet anlayışını hayata geçireceğiz.

Üyelerimiz arasında müzikle uğraşanların, sanat ve kültürel etkinlik komisyonlarında aktif olarak çalışmalarını sağlayacağız. Belli periyotlarda üyelerimize sunum yapmalarını sağlayacağız.

Üyelerimiz ile üyelerimizin anne, baba, kardeş ve çocuklarının yaptıkları çalışmalar ile ilgili etkinlikler düzenleyeceğiz (kitaplarının tanıtımı, müzik çalışmalarının sunumu gibi).

Ülkemizin yaşayan/yaşamayan yazar, çizer, sanat ve edebiyat dünyasının ünlülerinin tanıtılacağı ya da anılacağı özel günler düzenleyeceğiz.

Üyelerimizin çocuklarının gelişimine katkı sağlamak için Bilim Şenlikleri düzenleyeceğiz.

Yenilenebilir enerji ve nükleer enerji ile ilgili panel ve söyleşiler düzenleyerek üyelerimizin bilgilendirilmesini sağlayacağız. Yenilenebilir enerji ile çalışılan sistemlerin görsel olarak halka tanıtımının yapılmasını sağlayacağız.

 

ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI!

Mesleki teknik geziler düzenleyeceğiz. Sosyal sorumluluk projeleri yapacağız. Şube binamızda ya da bir kurum ile anlaşarak, meslektaşlarımızın kullanabileceği bir lokalimizin olması için gerekli çalışmaları yapacağız.

İsminde/faaliyet alanında mühendislik kelimesi bulunan firmalarda, tam zamanlı mühendis çalıştırması ya da şirket ortağının mühendis olması zorunluluğunun getirilmesi için mücadele edilecek ve böylece meslektaş hakları savunulacaktır.

Etkin üye, güçlü oda…Birlikte yönetmek, birlikte karar almak, birlikte üretmek için: Şimdi değişim zamanı! Sensiz bir kişi eksiğiz, katıl değiştirelim” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA