SERBEST BÖLGE’DE GÖZLER ÜCRET ARTIŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DE GÖZLER ÜCRET ARTIŞINDA


 

Artan hayat pahalılığı ve ücretlerin gelen zamlar karşısında eridiği günümüzde Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan usta işçiler ücretlerine yapılacak zamları merakla bekliyor. Usta işçiler için en yüksek 4 bin 800 TL’nin konuşulurken işçiler bu artışın yetersiz olduğu görüşünde.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Serbest Bölgesi’nde çalışan usta işçiler ücretlerine yapılacak artışı merakla bekliyor. Asgari ücret 2 bin 820 TL iken 3 bin 200, 3 bin 300 TL maaş alan usta işçiler için şu an en yüksek 4 bin 800 TL ücret konuşuluyor. Zamlı maaşlarını henüz alamayan işçiler yatırılacak tutarı merakla bekliyor.

 

“KONUŞULAN ARTIŞ YETERLİ DEĞİL”

İşçilerin örgütlü olduğu Dev Tekstil İş Sendikası’nın Çukurova Temsilcisi Ahmet Subaşı,  asgari ücrete zam geldiğini hatırlatarak Serbest Bölgedeki usta işçiler için ise belli sınıflandırmalar ölçüsünde her sene asgari ücretin üzerinde bir artış yapıldığını söyledi.  Geçen yıl usta işçinin en yüksek 3 bin 3 TL maaş aldığını anlatan Subaşı bu yıl ise 4 bin 800 TL bir ücret verileceğinin konuşulduğunu söyledi. İşçilerin maaşlarının yatmaması nedeniyle bu artışın ne kadar olduğunun henüz bilinmediğini anlatan Subaşı, “Ancak biz bu konuşulan ücret artışını yeterli bulmuyoruz. Daha fazla olmasını istiyoruz. İşçi arkadaşlarımız işsiz kalma ve Mersin koşullarını bildikleri için bunu kabul etmek zorunda kalıyor” dedi.

İşçilere hakları olanı almak için mücadele çağrısı ve sendikalarında örgütlenme çağrısında bulunan Subaşı, “Hakkımız olanı almak için mücadele etmeliyiz. İşçileri daha iyi çalışma koşulları için sendikamızda kenetlenmeli” şeklinde konuştu.

 

“GÜVENCESİZ ÇALIŞMA ORTAMI ORTADAN KALDIRILMALI”

Yeni açılan bazı firmaların sigortasız ve kaçak işçi çalıştırdığını öne süren Subaşı, “Bazı yeni açılan firmalar çalışan kendi akrabalarını sigorta yapıyor, diğer işçilerin sigortasını yapmıyor. Yada giriş yaptırıyor devam ettirmiyor. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir firmada denetim yapılmış, patronların önceden haberi olmuş ve denetimden sigortasız işçileri kaçırmışlar. Serbest Bölgede bu şekilde güvencesiz çalışma ortamı ortadan kaldırılması gerekir” diye konuştu.

Serbest Bölge dışında açılan ve merdiven altı denilen bazı tekstil firmalarınında kaçak ve sigortasız işçi çalıştırdığını anlatan Subaşı, “Bazıları yatırdıkları asgari ücretin belli bir bölümünü geri elden alıyor. Bazıları sigorta yapmıyor. Bazıları ise 3-5 ay işçileri çalıştırıp parasını  ödemeden kaçıp gidiyor” ifadelerini kullandı.     


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA