“CAMİYE NE VERİYORLARSA BİZDE ONU İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“CAMİYE NE VERİYORLARSA BİZDE ONU İSTİYORUZ”


 

Cemevlerinin elektrik faturalarını ödememe eylemine Mersin’den de destek geldi. Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Cemevine gelecek elektrik faturasını ödemeyeceklerini söyleyerek,“Camiye ne veriyorlarsa bizde onu istiyoruz” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat Türkiye’deki Cemevlerine elektrik faturalarını ödemeyin çağrısı yaptı. Mat’ın çağrısının olumlu bulan ve destek verdiklerini açıklayan  Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz aklın yolunun bir olduğunu Avrupa Alevi Hareketinden böyle bir öneri gelmesinin mantıklı ve yerinde olduğunu söyledi.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kılavuz, Cemevlerinin yasal statüsünün kabul edilmesi gerektiğini ifade ederek “Alevi kurum ve kuruluşları kendi imkanları ile kapılarını açıp ışıklarını yakıyor.

Bugünün koşullarında hiç hesapta olmayan daha öncekinin 2-3 kati şişirilmiş bir elektrik faturasının  gönderilmesi alevi kurumlarını büyük sıkıntıya sokar. Bu çağrı ciddi bir çağrı biz bu çağrıya destek veriyoruz. Alevilerin bir bütün olarak hereket etmeleri doğal ve doğrudur. Böyle bir dayanışma olursa karşı tarafta kendisini bir gözden geçirmesi lazım bu faturalar konusunda. Onun için ben bu çağrıyı doğru buluyorum” şeklinde konuştu.

 

“18-20 BİN LİRAYI HANGİ BÜTÇE İLE ÖDEYECEĞİZ”

Aynı sıkıntının Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Cemevlerinde de yaşandığını anlatan Kılavuz,” Bizim Cemevimize 9 bin 500 TL fatura geldi. Önümüzdeki günlerde en azından bunun iki katı yine fatura gelecek. 18-20 bin lirayı Mersin Cemevi hangi bütçe ile nasıl ödeyecek. Devletin hiçbir kaynak ve kurumundan destek almadan bir kuruluşun yardımını almadan maddi yönden hiçbir yerden destek almadan bu ödemeler neye göre nasıl yapılacak. Sadece bizim değil Türkiye’nin her sathında hizmet veren Cemevleri içinde böyledir. Alevi kurum ve kuruluşları birlikte hareket ederek tepki gösterirlerse bizde destek veririz. Biz gelecek olan faturayı ödemeyeceğiz. Yüksek fatura geldiği zaman basın açıklaması yaparak bunu kamuoyuna duyuracağız” dedi.

 İlçeler dahil Mersin’de 9 Cemevi bulunduğu bilgisini veren Kılavuz, Cemevlerinin ibadethane sayılmasını ve devletin ibadethaneleri nasıl finansa ediyorsa Cemevlerini’de aynı şekilde finanse edilmesi gerektiğini söyledi.

 

“CAMİYE NE VERİYORLARSA BİZDE ONU İSTİYORUZ”

Fazladan ekstra bir şey istemediklerini anlatan Kılavuz şunları söyledi: “Bu ülkede inanç kurumu olarak kabul edilen bir yere nasıl yaklaşıyorsa Cemevelerine onu istediklerini ifade eden Kılavuz, “Ne fazla ne az. Aynı şekilde yürümek istiyoruz. Bu konuda camilerle bir dayanışması varsa bunu da bekliyoruz. Camiler hangi bütçeden onu karşılıyorsa bizde ondan yararlanmak istiyoruz. Eğer caminin kendi cemaati tarafından bu ödeniyorsa bunu bilelim o zaman bizde cemaatimiz buraya geldiği zaman cami cemaati parasını veriyor sizde verin elektriğimiz kesilmesin diyelim. Ama ülkemizdeki inanç kurumlarının devlet nezdindeki yeri aynı olması lazım. Bizde onu istiyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA