MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR


 

Mersin’de Güneykent Mezarlığı’nın dolmasına rağmen yeni mezarlık alanı bulamayan Büyükşehir Belediyesi’ne çözüm çağrısı yapıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısının birinci birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapıldı. Toplantıda yine mezarlık konusu gündeme gelerek, tepkiler ve şikayetler dillendirildi.

Muhalefet AKP’li İsmail Yerlikaya, mezarlık sorunu ile ilgili Başkan Seçer’in daha önce pek çok defa ‘Böyle bir sorun’ yok demesine rağmen, meclis üyelerinin de, vatandaşın da sıkıntı yaşadığını söyledi.

Güneykent Mezarlığı’nın dolduğunu söyledikleri halde “Boş yer var, verilmiyor” şikayeti aldıklarını belirten Yerlikaya, “Tarsus’un mezarlık sorunu çözüldü. Biz geçen dönem 400 dönüm yer almıştık bu sorunun çözümü için ama ‘zemin düzgün değil’ diyerek vazgeçildi. Bu mezarlık sorunu gündemde ve talep var. Yeni yer yapılmayacaksa kısa süreli olarak Güneykent Mezarlığını genişletelim” dedi.

 

“TOROSLAR İLE NETİCE ALAMADIK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Güneykent Mezarlığı’nda boş yer kalmadığını söyleyerek, “Çok zorlandığımız yerde eski mezarların kıyısına köşesine ayak ucuna uygun görürsek mücadele ediyoruz. Beni de çok sayıda arkadaş arıyor, gönül koyuyorlar.

Şuanda benim orada genişleyeceğimiz bir alan yok. Satın almam, kamulaştırma yapmam gerekecek. Bizde bunlardan imtina ediyoruz çünkü ciddi anlamda bir kamulaştırma bedeli çıkabilir. Toroslar Belediyesi ile bu anlamda görüştük ama netice alamadık. Ama gerekirse bir daha görüşürüz. Ama biz zaten yeni mezarlığımızın projeksiyonu yapıyoruz. Proje çalışmaları bitmek üzere, Tarsus’ta olduğu gibi Mersin’de yeni bir mezarlık yapacağız” dedi.
 

YER ARANIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Mersin Büyükşehir Mezarlık Daire Başkanı İbrahim Zengin de, “Güneykent Mezarlığında boş olan yerler aile mezarlıkları, Toroslar bölgesindeki alternatif mezarlık alanlarını inceliyoruz. Toroslar ile de görüştük, oraları da inceledik. Ama buralar hem merkeze uzak hem de mezarlık olma şartlarını karşılamıyor” dedi.

 

“MEZARLAR TAHTA İLE KAPATILMASIN”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aydın ise “Mezarlıklarda beton dökülüyordu, bu kalkmış tahtaya dönülmüş. Vatandaş bundan rahatsız, eski sisteme dönülmesi isteniyor. Şuan mezar tahtası kullanıyoruz. İslami usullere uygun denildi. Maliyetleri biraz daha düşük ama betonarmeye döneceğiz. Beton kullandığımız da tahta talep ediyorlar” dedi.

Başkan Seçer de, “İsteyene beton isteyene tahta kullanalım” yanıtı verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA