MECLİSİN GÜNDEMİ İMAR PLANLARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSİN GÜNDEMİ İMAR PLANLARI


 

İmar planı çalışmaları ilçe belediye meclislerinde yoğun mesaiye neden olurken Salı günü yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisinde de bu alandaki görüşmelerin öne çıkması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Yönetimin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, meclis çoğunluğunun ise AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda olduğu Mecliste, ağırlıklı olarak imar planı değişikliğinden oluşan 24 konu ile komisyonlara havale edilen 6 konu ele alınacak.

 

İLK GÜNDEM OTOGARA ZAM

Toplantıda ilk gündem otogarda zam maddesi olurken, ayrıca idarenin 100 adet CNG’li Otobüs Projesi için Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok’a yetki talebini ele alacak.

Sık sık kentin ihtiyaç duyduğu üst yapı çalışmalarındaki yetersizliklerle eleştirilen ve son olarak Hastane Caddesi’nde ki kaldırımların bir yıl önce döşenmesine rağmen bugün adeta param parça olması ve sürekli yenilenmesiyle eleştirilen Büyükşehir idaresi aynıca toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulacak Kent Estetiği ve Sürdürülebilir Kent Kurulu Çalışma Esaslarına, Usullerine ve Oluşumuna İlişkin Yönetmelik ile ilgili konuyu da ele alacak.

İdare ayrıca, 03­04­05 Haziran 2022 tarihinde Kilikya Ultra Maratonu, 09 Ekim 2022 tarihinde Mersin Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu, 2022 Kasım ayında Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu ve 30 Nisan 2023 tarihinde Uluslararası Mersin Maratonu’nun gelir ve giderleriyle İmar AŞ ile müşterek düzenlenmesine ilişkin de Bayan Seçer7e yetki verilmesi talebinde bulunacak.

 

GÖZLER 1/5 BİN ÖLÇEKLİ İMAR PLANLARINDA

Daha sonra ağırlıklı olarak imar planı revizyon taleplerini ele alacak olan Büyükşehir Meclisi, bu anlamda en çok beklenen 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ile ilgili de önemli bir maddeyi ele alacak.

Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Yapımı Hizmet Alımı İşi kapsamında hazırlatılan; Serbest Bölge Otoban Bağlantı Yolu (151. Cadde) ile Deliçay arasında kalan bölge ile Dorukkent ve Camili yerleşimlerini kapsayan “Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 2. Etap 1. Bölge 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” mecliste oylanacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA