“YÜZDE 75’İ GÖRÜNCE KENTSEL DÖNÜŞÜME DALARIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜZDE 75’İ GÖRÜNCE KENTSEL DÖNÜŞÜME DALARIM”


 

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Barış Mahallesi’nde bu ayın sonunda kentsel dönüşüm için temel atma töreni yapacaklarını yakın zamanda başlayacak Çay Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm için ise babanın oğluna yapmayacağı rakamlar açıklayacaklarını söyledi. Gültak, “Yüzde 75’i gördüğüm mahallede kentsel dönüşüme dalarım. 25’i istediği kadar bağırsın” dedi.

Hediye Eroğlu

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olagan toplantısının 1. oturumu belediye konferans salonunda yapıldı. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş,  Geçen sene Barış Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm ve revize edilme ile ilgili planlar meclise geldiğinde bazı kaygılar dile getirerek halkın mağdur edilmemesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.

 

KUŞ’TAN İNSANLAR MAĞDUR İDDİASI

Bu görüşmelerde halkın mağdur edilmeyeceğinin ve onayının alındığının söylenmesine rağmen bir çok insanın mağdur olduğunu söyleyerek kendisine ulaşmaya çalıştığını anlatan Kuş, “Vatandaşlar kentsel dönüşüm ve revize konusunda haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Siz bazı yerlerde çalışma yürüttünüz yıkımlar yapıldı. Bu evleri yıkılan insanlarla nasıl bir görüşme yapıldı. Ne vaatler verildi. Nasıl taleplerde bulunuldu. Bunu biz bilmiyoruz. Evlerine yazı gönderilen insanların bu planlardan haberi yok. İnternet sitelerinden askıya çıkarıldığını muhtarlara yazı gönderildiği muhtarların bu yazıdan bir şey anlamadığı haberlerinin olmadığı söyleniyor. Konut sahipleri imarlardan haberinin olmadığını söylüyor. Tepki ve öfkeliler. Birçoğu belediye itiraz etmişler. Açıklık getirilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YÜZDE 80 TAPU DEVRİ GERÇEKLEŞTİ”

Kuş’a cevap veren Başkan Gültak ise daire müdürlerinden aldığı bilgileri paylayarak “Barış Mahallesi kentsel dönüşümde şu ana kadar yüzde 80 tapu devre gerçekleşti. Acele kamulaştırma ile ilgili 26 dava açıldı. 4 tane hariç diğerlerinin davaları sonuçlandı. Diğerlerinin bedelleri yatırıldı. 4 dava tebligat işlemleri devam ediyor” dedi.

 

“YÜZDE 75’İ GÖRÜNCE KENTSEL DÖNÜŞÜME DALARIM, YÜZDE 25 İSTEDİĞİ KADAR BAĞIRSIN”

Barış’ın 100 yıllık bir mahalle olduğunu ifade eden Gültak, “Bugüne kadar kimse çivi çakmamış. 415 konut yapılıyor. Bunlardan 26’sı dava açmış. Bunun neresi şimdi itiraz. Geçen Çay Mahallesi’nde gittiğim taziyede de söyledim. Oradakilerin siyasi görüşü de sizin görüşünüzdendi kendileri belirttiler. Gültak yüzde 75’i gördü mü yüzde 25’i dinlemez bunu söyledim. Benim kuralım bu. 75’i gördüğüm mahallede kentsel dönüşüme dalarım. 25’i istediği kadar bağırsın. Topluluğun genel menfaati söz konusu olduğunda eğer belediye başkanları risk almıyorsa o kaltukta oturmasınlar gitsinler başka koltukta otursunlar” şeklinde konuştu.

 

“BARIŞ MAHALLESİNDE AY SONUNDA TEMEL ATACAĞIZ”

 Bu ayın sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Mersin’e geleceği ve temel atma törenini yapacaklarını anlatan Gültak, “Sözleşmesi imzalandı müteahhidi hazır. 26 davada hepsi biz istemiyoruz diyenler değil. Anlaşamıyorlar. 40-50 hisse olanlar var. Kimi ABD’de kimisi Avustralya’da kimisi Almanya’da. Bir araya gelemiyorlar. 26 dosyada istemiyoruz diyenlerin sayısı 10’u geçmez. Barış Mahallesi böyle başarılı bir mahalle. Bu ayın 3. haftası olarak revize ettiler” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm için Çay Mahallesi’nde de görüşmelerin başladığını anlatan Gültak, “TOKİ’nin çalışanı olan GEDAŞ Genel Müdürlüğü elemanları gelecek. Çay Mahallesi’nde rakamlar belli. Biliyorum söylemiyorum. Vatandaşlar söylesin. Babanın oğluna yapmayacağı rakamlar var. Göreceğiz bakalım. Buna rağmen reddelerlerse benim bu millete memlekete yapacağım bir şey yok. Onu da söyleyeyim. Babanın oğluna yapmayacağı rakamlar açıklayacağız. Çay Mahallesi’nde.

 

“BARIŞ MAHALLESİ 2023 SEÇİMİ ÖNCESİ BİTECEK”

Biz kimseyi mağdur etmiyoruz. Biz Barış Mahallesi’nde kimsenin sıkıntısı yok. Evlerini yıktığımız için kiralarını tıkır tıkır yatırıyoruz. Biz projeler açıklarken biz böyle çok projeler gördük dediniz. Bunların çoğu bitmek üzere. Bitmeyecek projeyi konuşmam. Barış Mahallesi 2023 seçimlerinden önce İnşaallah bitecek oradaki evleri göreceksiniz.  Üstelik şehrin mimarisine uygun evler göreceksiniz. Bunları konuşmanız hoşuma gidiyor. Çünkü seçim meydanında bunların hepsini tek tek anlatacağım. Sizde bizde anlatacağız. Barış Mahallesi için bana teşekkür etmeniz lazım” ifadelerini kullandı. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA